Rakvere Raibe: poodides avastati rängad rikkumised

, Rakvere Raibe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rakvere Raibe

Tööinspektsioon külastas hiljuti kampaania korras Maximaalse Selvemarketi Toidukaupade keti kauplusi ning inspektorid leidsid kokku 84 rikkumist, mille puhul oli eiratud seadusi.



Tööinspektorid külastasid Tallinnas ja Virumaal kokku 18 Maximaalse Selvemarketi Toidukaupade keti kauplust ning samuti firma peakontorit.

Töötervishoiu peaspetsialist Range Leida ütles, et paljudes kohtades hakkasid rikkumised kohe silma, mõnel pool oli siiski tükk aega otsimist.

Näiteks märkasid inspektorid ühes Rakvere kaupluses, et magusariiulitel oli üks šokolaadikarp kahtlaselt viltu. Kui seda paika nihutama hakati, ilmnes, et veidi oli nihkes ka tagapool asuv pakend.

Kassa juures märkasid tähelepanelikud inspektorid, et kassapidaja pastakas on ebaõige nurga all püsti, mistõttu võib kliendile vigastusi tekitada. Sellele juhiti kohe ka tähelepanu.

Ühes Ida-Virumaa kaupluses selgitasid kontrollijad välja, et kaks müüjat on ülekaalulised, ning nad saadeti dieedile. Range Leida põhjendas otsust sellega, et ülekaaluline teenindaja riivab ostjate silma ning see võib silma võrkkestale vigastusi tekitada.

Paaris kaupluses langes päikesevalgus müüjale peale vale nurga alt. Seal püüti küll vabandada, et päeva jooksul kiirte languse nurk muutub, kuid see fakt ei leidnud tõestust, sest kohe läks pilve. Leida Range hinnangul on väga halb, kui ühele müüjale langeb päikesevalgus ja teistele mitte – see asetab teenindajad ebavõrdsesse olukorda.

Muu hulgas leiti olukord, kus juurvilja sügavkülmiku ukse sulgur oli rikkis, nii et polnud seestpoolt avatav, mistõttu võinuks külmikusse sisenenud töötaja või klient sinna lõksu jääda ja koos juurviljadega kangeks külmuda.

Ühes poes oli vorstileti ahju ette asetatud plastkast, mida kasutati nii ronimiseks – redeli asemel – kui ka toidu asetamiseks. Teisal aga avastati samal ajal, et redelit kasutati kausina.

Ühes kaupluses leiti Leida Range sõnul väga ränk rikkumine – seal asetses prügikast seinast 20 sentimeetri kaugusel, õige olnuks aga 20,5 sentimeetrit!

Ka on ülimalt ohtlik, kui vorst ripub riiulis vale nurga all, nii võib mööduja sinna vastu oma pea ära lüüa. Ühes selvehallis oli suitsuvorsti kang õigest kaldest neli kraadi nihkes.

Mitmel pool olid ostukärud ja ostukorvid taatlemata või oli taatlemise järgmine tärmin juba ammu möödas. Tuletame meelde, et taatlemata korvid võivad puruneda ning nõnda ostjatele ohtlikuks muutuda.

Puudused ei puudutanud aga üksnes müügisaale, nii leiti, et ühe poe puhkeruumis olid kardinad lillad, peavad olema aga violetsed!

Väga kahetsusväärne juhtum avastati ühes külapoes, kus teenindav personal, arvates, et ustel on link katki, jäi poodi lõksu terveks ööks. Hiljem selgus, et need olid elektroonilised uksed ja linke ei pidanudki olema, lihtsalt oli tekkinud ajutine voolukatkestus.

Sügisel kavatseb tööinspektsioon korraldada samalaadse kontrolli järgmises kaupluseketis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles