Sulev Kool: Tuleb olla valmis lahinguks Letipea pärast

, kirjamees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulev Kool
Sulev Kool Foto: MARGUS OTT/VIRUMAA TEATAJA

See oli küll võrdlemisi ammu, kui juhtus see Letipea lahing. Oli langenuid ja saadi sandiks. Nüüd ometi on lipp teine ja võim teine.


Aga mõtlemine ikka nagu noil omamoodi õnnetutel vene piirivalvuritel - paneme püssi paukuma, eks hiljem paista, et kuidas ...

No need olid ju purjus. Nüüd, olge lahke, täitsa selge aru juures mõtlevad need Eesti Energia lipsmehed välja sihukese võimaluse, et suisa võimatu kaasa mõelda.

Letipeale tuumajaam - nojah ... Ja tsitaat 17. veebruari Virumaa Teatajast ("Tuumajaama asukohtade nimistus on ka Letipea"): "Tuumajaam ei tohi jääda väga lähedale inimasustusele."

Ei ole need seal ajakirjaniku kuldsed sõnad, vaid ikka nendesamuste lipslaste kuldmunakujulised lihtlauselised mõtted.

Olite sel hetkel kained, kui mõte lendus, või juua täis kui nood purjus piirivalvurid tol mälestusväärsel Letipea mahalaskmisel?

Letipealt Viru-Nigulasse on kiviga visata, Kundasse sama palju, Mahu siinsamas kõrval. Kus on taiga või põlislaas, kuhu hunt ära eksib?

Ja nüüd, sõbrad, pean ma suhu tagasi pistma sõnad, et ei tea, miks Viru-Nigula ja Kunda peaksid ühinema. Sest seltsis on toekam, ja võtke see Kunda tavakodaniku avalikult välja öeldud õlakehitus mu õlgadelt maha.

Edasi veel, et kunagi pole teada, missuguste hullude mõtetega keegi seal kusagil kõrgel ja kaugel lagedale tuleb. Seepärast, kulla siitkandi rahvas, pangem pead kokku ja võtkem kämblad rusikasse - ei mingit jaama siia!

Selle lahingu võidame meie ja asi aamen!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles