Kõrgemäe suusanõlv ootab särasilmseid arendajaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgemäe suusahüppetorn.
Kõrgemäe suusahüppetorn. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Lääne-Viru maavanema Urmas Tamme kutsel pidasid sel nädalal Rakveres nõu üle Eesti kokku tulnud inimesed, kes on mingil moel seotud Rakvere linna külje all asuva Tõrma Kõrgemäe (absoluutne kõrgus 108 meetrit) suusanõlva ja hüppemäega ning on huvitatud selle aastateks unarusse jäetud sportimispaiga taaselustamisest.


Üksmeelselt leiti, et Rakvere valla territooriumile jääv looduslikult kaunis mägi ja selle ümbrus vajab kordategemist, nii et sellest saaks tuhandetele inimestele mõnus vaba aja veetmise ja sportimiskoht, noortele mäesuusatamise ning suusahüpete õppimise koht.

Kõrgemägi võiks kuuluda ka Eesti terviseradade võrgustikku, olles Rakvere Palermo terviseradade pikendus.

Kokkutulnud reastasid olulised sammud, mis mäe arendamiseks tuleks teha: esmalt maa riigilt valla omandisse saada, leida ühine keel Rakvere linnaga, kes seni Kõrgemäe asjadest kiivalt eemale hoidnud, koostada detailplaneering, kutsuda kokku inimesed, kes on huvitatud sellesse piirkonda investeerima.

"Ennekõike on vaja aga leida üks konkreetne inimene, kes neid samme koordineerima hakkab, kes silmade särades tahab seda tööd teha," rõhutas Rakveres peetud arupidamisel sihtasutuse Eesti Terviserajad juhataja Jaanus Pulles.

"Meie oleme valmis seda inimest motiveerima töötasuga ning toetama ka detailplaneeringu tegemist."

Maavanem Urmas Tamm nägi esialgse koordineerijana tegusat ja neutraalset Lääne-Virumaa spordinõukogu, kes märtsikuu algul avalikustab Kõrgemäe projekti vedama hakkava inimese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles