Keskerakond kaotab toetust ka Virumaal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Keskerakond on kolmandat kuud järjest kaotamas toetust Virumaal, samas on Keskerakond selles piirkonnas jätkuvalt kõige populaarsem erakond, selgub BNS-i tellitud TNS Emori uuringust.

Märtsis toetas Virumaal Keskerakonda 50 protsenti küsitletuist, aprillis 49 protsenti ning mais 42 protsenti. Virumaal on toetus maikuus tõusnud Reformierakonnal 23 protsendile, Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal (SDE) 21 protsendile ning Isamaa ja Res Publica Liidul (IRL) 13 protsendile.

Harju-, Rapla- ja Järvamaal on populaarseim erakond Reformierakond 36 protsendiga, aprilliga võrreldes toetus muutunud ei ole. Ka Lääne-Eestis on Reformierakonnal enim toetajaid – 36 protsenti.

Tartu regioonis on SDE edu Reformierakonna ees vähenenud. Kui aprillis toetas SDE-d 31 protsenti ja Reformierakonda 28 protsenti, siis mais oli SDE toetus 32 protsenti ning Reformierakonnal 31 protsenti.

Lõuna-Eestis on populaarseim erakond SDE, mille toetus on viimased kaks kuud 36 protsenti.

Uuringu küsitlusperioodil 18. aprillist 16. maini küsitleti kokku 832 valimisealist kodanikku.

Erakondade toetusprotsendid on näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega «ei oska öelda» vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade toetusprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega.

Seega antud andmete esitamine võimaldab näha erakondade võimalikku osakaalu riigikogus, kui valimised oleks toimunud uuringu küsitlusperioodil ja antud kandidaatide valikuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles