Pahatahtlikud odavate akende müüjad tegutsevad taas

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arutech aknatehases.
Arutech aknatehases. Foto: Arutech

Majandusolukorra paranedes on Eestis taas märgata toimetamas odavate, peamiselt Poola päritolu akende müüjaid, kellega kaupa tehes paljud aknaostjad ehitusbuumi ajal näppe kõrvetasid.


Mõned kriisiajal koos ostjatele antud garantiidega kui vits vette kadunud ettevõtted tegutsevad lausa samadel aadressidel. Aknaid müüvas ettevõttes Arutech ekspordi eest vastutava Katerina Kraavi sõnul on tarbijad nüüd loodetavasti ettevaatlikumad ning ei kiirusta tellima aknaid kahtlase taustaga ettevõtetelt.

«Ettevaatlikkuseks on ka põhjust. Peale ehitusbuumi lõppu avastasid paljud aknaostjad, et garantiiküsimustega pole enam kellegi poole pöörduda. Ühel hetkel olid pea kõik väiksemad aknamüüjad uksed kinni pannud, eriti need, kes pakkusid turuhinnast palju madalamalt peamiselt Poola päritolu aknaid,» rääkis Kraavi.

Ta lisas, et Poola aknatootjad püüdsid kriisi ajal kanda kinnitada ka Skandinaavias. «Suheldes tellijatega messidel Rootsis ja Norras, kuuleb sageli etteheiteid Poola päritolu odava, kuid ebakvaliteetse toodangu aadressil. Eesti tootjatele pole see halb uudis, sest meie toodang on kaasaegne ja kvaliteene, samas hinnad aga väga mõistlikud,» lausus Kraavi.

Eesti tarbija väärtushinnangud sarnanevad Kraavi sõnul Skandinaaviale ning Eesti tarbija hindab ka keerulisemaid, innovatiivseid ja energiasäästlikke lahendusi.

Arutech Parimad Aknad OÜ on asutatud 1999. aastal ning tegeleb plastakende, uste ning vaheseinte tootmisega. Ettevõtte kaks tootmisliini võimaldavad toota 350-400 akent päevas. Arutechil on 21 filiaali üle Eesti ning ettevõttes töötab 130 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles