Porkuni Pillar kolib vihma kartuses Tamsalu kultuurimajja

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste folkloorifestival Porkuni Pillar toimub sel nädalavahetusel.
Laste folkloorifestival Porkuni Pillar toimub sel nädalavahetusel. Foto: Tairo Lutter

Kümnes rahvusvaheline laste folkloorifestival Porkuni Pillar, mis pidi toimuma laupäeval ja pühapäeval Porkunis, muudab asukohta ja peetakse Tamsalu kultuurimajas.

Tamsalu kultuurimaja direktor Tiia Uudeberg põhjendas folkloorifestivali üleviimist Tamsalu kultuurimajja ilmaoludega. “Oleme viimastel päevadel jälginud hoolega ilmateateid ja eeloleval laupäeval ning pühapäeval – 2. ja 3. juunil – prognoositakse sajuseid ja jahedaid kevadilmu. Öösiti on napid soojakraadid ja telklaagris elamine Porkuni järve kaldal ohustaks laste tervist.”

Tiia Uudeberg kõneles, et Eestimaa laste folkloorifestivalile on oodata 200 esinejat. Kultuuriüritusel tutvuvad virulased teiste maakondade ja maade folklooriga, saadakse teadmisi loodushoiust, paest ja ajaloost. Võimalus on arendada loovust käelise tegevuse kaudu käsitöötubades. Festivalil tutvustatakse pärimuskultuuri, lauldakse ja tantsitakse. “Üritusel keskendume seekord perele ja festivalile oodatakse esinejaid koos oma pereliikmetega,” lisas Uudeberg.

Folkloorifestival algab Tamsalu kultuurimajas eeloleval laupäeval kell 12. Korraldajad on Tamsalu kultuurimaja ja kapell Lustpill.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles