Motobande esitas muusikat polkast rokini

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motobande peatus Rakvere kesklinnas pühapäeval.
Motobande peatus Rakvere kesklinnas pühapäeval. Foto: Aarne Mäe

Kui kultuurse motobandega Rakverre jõudnud Hannes Võrno lavale läks, hüüdis Jaagup Kreem rahva seast, et lase “Leto Svetti”.


Eurovisioonil läbi kukkunud laulu esimest korda kodulinnas suurel laval esinenud endine teletäht siiski ette ei kandnud, kuid meeleolu hoiti kõrgel sellest hoolimata.

Lisaks Võrnole esinesid pühapäeval Rakvere keskväljakul ka teised kultuursed motomehed ja -naised. Näiteks esitas alati särav, endine Rakvere teatri näitleja Tõnu Kark koos Ago Andersoniga katkendi rahvusooperis Estonia taas lavale toodud muusikalist “Mees La Manchast”, nad mõlemad mängivad seal vaheldumisi Sancho Panzat.

Motobande hulka kuulus ka naisi. Nii vahetas üks kena daam oma nahkse tsiklikostüümi kauni mustlaskleidi vastu ja tegi elegantseid tantsuliigutusi. Triinu Taul aga võlus helisid välja oma torupillist.

Rahva rõõmuks jagati helkurveste, üks selline asetati ka Arvo Pärdi skulptuuri selga.

Rakverest põrutas 30 kultuurset tsiklisti Ahvenamaale, et viia täide oma missioon. Selle heategevusliku motorännaku tulemusena restaureeritakse Friedebert Tuglase kunstikogu.

Ahvenamaa on koht, mida nooreestlased külastasid eelmise sajandi algul korduvalt. Kõik sõitjad maksavad oma kulude eest ise, headelt inimestelt ning sponsoritelt laekuvate summade eest restaureeritakse tänavu Friedebert Tuglase kunstikogu. Tegemist on Ants Laikmaa, Günther Reindorffi, Oskar Kallise, Aleksander Uuritsa, Ott Kangilaski, Avo Keerendi, Ilmar Malini jt poolt armastatud kirjanikule kingitud kunstiteostega, millest koostatakse novembrikuus näitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles