Tamsalu noored ettevõtjad rajavad oma tööstusküla

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Erko Jullinen (paremal) ja ehitaja Jaanus Tiinast tööstusküla renoveerimisjärgus hoones, kus on plaanis alustada täispuidust ripplagede ja alumiiniumist hooldusluukide tootmist.
Ettevõtja Erko Jullinen (paremal) ja ehitaja Jaanus Tiinast tööstusküla renoveerimisjärgus hoones, kus on plaanis alustada täispuidust ripplagede ja alumiiniumist hooldusluukide tootmist. Foto: Aavo Leemets

Tamsalu noored ettevõtjad otsustasid ühendada jõud ja luua Tamsalu äärelinna 2,8 hektari suurusele territooriumile oma tööstusküla, remonditud ruumides tegutsevad juba väikeettevõtted.



Tööstusküla territooriumi ja hoonete haldaja on firma E.J. Projekt Grupp OÜ ja selle juhataja 24aastane Erko Jullinen.

“Mõte rajada Tamsalu äärelinna tööstusküla tekkis poolteist aastat tagasi. 2500ruutmeetrisesse hoonekompleksi kuuluvad angaar, autoremonditöökoda, garaaž ja kontorihoone. Kunagisele Tamsalu ehitusmaterjalide tehasele kuulunud hooned seisid kasutult, et aga Tamsalus tegutseb noorte ettevõtjate firmasid, mis vajavad tootmisruume oma tegevuse laiendamiseks, otsustasime jõud kokku panna ja territooriumile tööstusküla rajada,” selgitas Erko Jullinen. Senini on investeeritud tootmisruumide remontimisse 50 000 eurot.

Praegu annavad tööstuskülas tegutsevad firmad tööd kuuele inimesele. “Firmadel on plaan aastaga juurde luua seitse töökohta. Kõik seitse töökohta tekivad tänu sellele, et nad laiendavad oma tegevust just tööstuskülla,” rääkis Jullinen.

Tänase seisuga on tööstusküla arendamisega seotud peale E.J. Projekt Grupi veel mitu ettevõtet.

“Oleme suutnud ühe osa hoonekompleksist renoveerida. Korda on tehtud aknad, fassaad, katused ja põrandad. Plaanis on remontida kõik hooned ning rajada asfalteeritud sissesõidutee koos valgustusega,” loetles Erko Jullinen töid, mis tehtud ja mis ees ootavad. “Enamik ettevõtjatest, kes pakuvad ruumide renditeenust, panustavad rohkem siseruumidele, kuid meie oleme otsustanud panna rõhku ka hoonekompleksi välisilmele, et see pakuks Tamsalu äärelinnas esteetilist vaatepilti.”

Üks firmadest, kes oma tuleviku tööstuskülaga seob, on Lembit Rosina juhitav ettevõte Telavero, mis pakub autopesu- ja rehvivahetusteenust. Praegu on käsil firma tegevuse laiendamine. Rosina ütles, et alustuseks on kavas tõstukikohta rentida neile, kes soovivad ise autot remontida.

Oma tootmine on plaanis ka Erko Jullinenil. “Äripartnerite Eve ja Sergo Saluga jõudsime järeldusele, et tööstusküla on meie jaoks ideaalne piirkond tootmise rajamiseks,” sõnas ta, tunnistades, et noor ettevõtja puutub kokku mitmesuguste raskustega. Jullineni arvates suruvad vanemad ettevõtjad noorte ideid sageli alla ega taha tunnistada, et nooremal põlvkonnal on paremad lahendused ja ideed. “Kõige hullemaks asjaks on kindlasti tutvused, mille põhjal tehakse otsus pahatihti tuttavate kasuks ära, kuigi neil võivad olla palju kehvemad ideed kui nendel, kellel ei ole otsustajate ringkonnas tutvusi,” tõi ta näiteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles