Mulgid pidutsevad Tõrvas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi peole eelnes tõrvikuga ringsõit läbi Mulgimaa, et inimesi peole kutsuda.
Mulgi peole eelnes tõrvikuga ringsõit läbi Mulgimaa, et inimesi peole kutsuda. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Tõrvas on täna, laupäeval rohkelt inimesi, sest mõne päeva eest läbi Mulgimaa reisinud peotuli on Valgamaa väikelinna kokku meelitanud hulga huvilisi, kes kõik tahavad osa saada teisest Mulgi peost.

1300 esinejat said täna hommikul Tõrvas kokku ning hakkasid harjutama kooride kokkulaulmist ja tantsijate liikumismustreid.

Mulgi kultuuri instituudi juhataja Janne Järvelt rääkis, et Tõrva pole küll pidulistest ummistunud, sest nii Valgas kui Viljandis on samal ajal suurüritused, ent lõbu ja lusti jagub sealgi.

Juba enne peo algust kostab linnas Türi meeste puhkpillimuusika ning laadatelkide vahel sebivad rahvarõivais memmed ja taadid, naised ja mehed, poisid ja tüdrukud.

Pidu algab rongkäiguga kell 17 ning staadionil hakkavad laul ja tants pihta kell 17.30. Kogu peo repertuaar on mulgi keeles või mulgi autorite loodud.

Kes Mulgimaa peopaika ise kohale tulla ei saa, võib pidu jälgida internetist aadressil http://www.videoteam.ee/asus2. Ülekanne algab kell 17.15.

Teise Mulgi peo peakorraldajad on mulgi kultuuri instituut ja Tõrva linnavalitsus. Instituudi eesmärkide seas on Mulgimaa kui ühtse piirkonna arendamine ja kohaliku kultuuri hoidmine. Mulgimaa alla kuulub 11 omavalitsust Viljandi- ja Valgamaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles