G4S: Eestis ei ole tööpuudust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvamees
Turvamees Foto: Mihkel Maripuu

G4S otsib igal nädalal umbes 150-180 inimest, Eesti peale kokku tuleb kandidaate sama ajaga aga keskmiselt 100. Seepärast ei saa ettevõtte värbamise ja mehitamise osakonna juhataja Gerli Tuisu sõnul tööpuudusest juttugi olla.

«Pigem on küsimus selles, et oleks keegi, kes tuleks ja tööd teeks,» kommenteeris Tuisk.

Inimeste leidmine on muutunud keerulisemaks just viimasel aastal. Töötajate palgasoovid on kasvanud viimase poole aastaga. Kui kuus kuud tagasi lepiti 2-eurose netopalgaga tunnis, siis tänaseks on palgaootus juba üle kolme euro.

Kuna inimesi ei jagu, otsib ettevõte töötajaid lisaks tööportaalidele ka kauplustes ja ühistranspordis olevate kuulutuste abil. «Teeme reklaami nii suures mahus selle pärast, et meil on vaja väga palju inimesi, nii et tööportaalid ainuüksi ei toida ära. Ja kuna me võtame tööle väga erinevat rahvast, peame mõtlema selle peale, kus see rahvas käib ja selgelt on inimesi, kes onlineportaale ei kasuta,» selgitas Tuisk.

Ja kuigi nõudmised ei ole kõrged- kandidaat peab olema 19 või vanem, keskharidusega ja kriminaalkorras karistamata, siis huvilisi ikkagi ei jagu. «Eks see turvatöötaja amet ole võimalus neile, kellele erialane haridus puudub ja kes ei ole väga spetsiifilist ametit pidanud, eks ta suures osa teenindaja töö ole,» märkis Tuisk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles