Lääne-Virumaa sportlased osalevad Kalevipoja uisumaratonil

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevipoja uisumaratoni avamine 2007.
Kalevipoja uisumaratoni avamine 2007. Foto: Margus Ansu

Laupäeval, 28 veebruaril toimub Jõgevamaal Peipsi järvel III Kalevipoja uisumaraton, võisteldakse 100 ja 25 kilomeetri pikkustel distantsidel, 100 kilomeetri distantsil selgitatakse ühtlasi välja ka Eesti meistrid.


Lisaks saab uisurõõme nautida 7 kilomeetri pikkusel rajal, kus paremusjärjestust ei selgitata.

Need kes uisutada ei soovi, võivad mistahes distantsi läbida ka soome kelguga. Ürituse peakorraldaja, Jõgeva maavalitsuse haridus- ja soprdinõunik Heiki Sildnik ütles, et soome kelkude kohta eraldi arvestust ei peeta, kuid see on lihtsalt lisavõimalus üritusel kaasa lüüa.

Kõigile distantside stardi- ja finišipaik on Mustvees. 100 kilomeetri start antakse kell 11, 25-kilomeetri start kell 11.30, 7 kilomeetri start kell 12.

Maratonile oli neljapäeva lõunase seisuga end kirja pannud 760 inimest, sealhulgas mitukümmend läänevirulast põhiliselt huviklubist Nelson , Uudeküla hokilubist ja Viru-Nigula spordiklubist.

Sildniku sõnul on eelmistel aastatel osalenud uisumaratonidel üle tuhande inimese ning kuna registreerida saab ka veel enne starte kohapeal prognoositakse , et ka tänavu võib kõikidel distantsidel kokku osaleda tuhatkond spordisõpra.

Uisumaratoni rajad aetakse sisse neljapäeval, nii võivad huvilised seal ka enne võistlust proovisõitu teha. "Jää paksuseks on igal pool vähemalt 35 sentimeetrit, nii on tingimused väga head," ütles Sildnik.

Idee Peipsi järvejääl Hollandi ja Põhjamaade eeskujul uisumaratone korraldada tekkis 2006 aastal Jõgeva maavanemal Aivar Kokal. Seni on see Eestis ainuke looduslikul jääl peetav pikem uisuvõistlus.

Maratonil osalejate heaolu ning turvalisuse kindlustavad politsei, päästeameti, kiirabi, piirivalve ja kaitseliidu esindajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles