Haljala forellipüük on jälle avatud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Pärast aastast vahet on taas avatud legendaarne forellipüügikoht Haljala lähedal Pihuveres.


Kunagiste omanike pankroti järel on seal üritatud forellipüüki pakkuda vahelduva eduga.

Nüüd on Pihuveres opereerimas osaühing Kaks Paksu Ida-Virumaalt. “Plaan on vastu pidada, arendada ja uue hooga edasi minna,” ütles üks operaatoritest Martti Larens.

Tema sõnul kavatsetakse juba jaanipäevaks ehitada kämpingud, et inimesed saaksid ööbimagi jääda.

Panustatud on ka lastele, nende jaoks on üles pandud kiiged, batuut ja muu.

Haljala forellipüügi perenaine Terje Tomperk rääkis, et uued operaatorid on vägagi asjalikud ja võtavad seda äri tõsiselt.

Martti Larens märkis, et seda äri tuleb teha hobi korras, mitte võtta kui elatusvahendit – seda vähemalt esimesed viis aastat –, siis võib lõppkokkuvõttes ka edu saata.

“Reklaami puudumisele vaatamata on meid üles leitud,” lisas Larens, kes kinnitas, et endised rentnikud on samuti selles osas abiks olnud.

Inimesed on kunagise populaarse koha üles leidnud paljuski tänu värvilistele lippudele teeristis. “Nii kui lipud ja kalapildid üles panime, hakkasid inimesed tulema, ütlevad, et issand kui tore, et te jälle avatud olete,” rääkis perenaine. Ta lisas, et isegi üks grupp Peterburist tuli igaks juhuks vaatama.

Terje Tomperk on seal ametis olnud ka eelmiste omanike ajal.

“Ma kuulusin pankrotivara hulka,” muigas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles