Noored näitlejad räägivad publikule Tšernobõlist

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšernobõli tuumajaama neljas reaktor pärast plahvatust.
Tšernobõli tuumajaama neljas reaktor pärast plahvatust. Foto: Internet

Järgmisel laupäeval, 7. märtsil kell 17 esietendab Rakvere Linnanoorte Näitetrupp Rakvere eragümnaasiumi saalis näidendi "Tuleviku kroonika monoloogid S. Aleksijevitši raamatust "Tšernobõli palve. Tuleviku kroonika"".


"Lavastuse valmimine on ajastatud selliselt, et saaksime osaleda Saaremaa miniteatripäevadel, mis muidugi ei tähenda, et me seda vaid festivalidel mängime. Tahaksime ikka, et meid Rakveres ka vaatama tullakse," ütles näitetrupi juht Tiina Rumm.

Lavale jõuab raamatus olevast sajast loost neliteist, mis esitatakse monoloogidena.

"Tuleviku kroonika" osatäitjate hulgas on näiteks Triinu Sikk, Eleri Kang, Priit Põldma ja Laura Maria Mäits, lisaks veel 12 näitetrupi noort.

Etendusega otsitakse vastust küsimusele, miks elab ikka veel ligikaudu 2,1 miljonit inimest seal, kus 20% metsadest on seni saastunud ja 6000 ruutkilomeetrit põllumaad on ametlikult kasutuskõlbmatuks kuulutatud.

90 minutit kestev etendus juhib tähelepanu ka sellele, et rumalusel ja hooletusel on pöördumatud tagajärjed. Sissepääs etendusele on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles