Jaanipäeval saab Viljandis langevarjuga hüpata

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Antti Kopliste

Jaanipäeva nädalavahetusel kogunevad Eesti langevarjuklubi liikmed Viljandi lähedale treeninglaagrisse ning nende laager kulmineerub demonstratsioonhüppega Viljandi järve äärde linna jaanitulele.

Tavaliselt Rapla lennuväljal tegutsev Eesti langevarjuklubi kolib Viljandi lähedale Pärile terveks nädalavahetuseks. Hüpetega alustatakse reede, 22. juuni õhtul ning tagasi Raplasse lennatakse pühapäeval. Viljandi elanikele kõige vaatemängulisem etteaste, langevarjurite maandumine Viljandi järve kaldale linna jaanitulele, leiab sobiva ilma korral aset laupäeval kella 20.30 ja 21 vahel.

Laagri peakorraldaja, Eesti langevarjuklubi instruktori Maie Taltsi sõnul on jaanipäeva paiku teiste Eesti lennuväljade külastamine kujunenud klubis juba traditsiooniks.
«Kaks aastat oleme hüppamas käinud Kihnus, tänavu otsustasime Viljandi lennuväljaga tutvust teha,» lausus ta. Langevarjurid treenivad Päril suurima vabalangemises moodustatava kujundi uue Eesti rekordi püstitamiseks, harjutavad tiibkostüümidega lendamist ning teevad muid vabalangemise ja kuplilennu trikke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles