Pank tegi mõrvatud neiu vanaemale maksmisega erandi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

SEB tegi lõpuks erandi ja maksis aprilli algul Audrus mõrvatud orvu Erika vanaemale välja ta lapselapse arvel olnud raha. Kuu aega varem oli vanaema pangast tühjade kätega välja saadetud, sest ta oli ühe päeva raha väljavõtmisega hilinenud, vahendas Õhtuleht.

"SEB Rüütli tänava kontorist helistati mulle mai viimasel päeval ja teatati panga otsusest. Öeldi, et juhtkond on arutanud seda teemat kahel korral ja otsustanud maksta raha välja vaatamata ühepäevasele hilinemisele," meenutas Erika vanaemale Sirjele toeks olnud lähedane inimene Terje.

SEB Pärnu Rüütli tänava kontori juhataja Anne Veberi sõnutsi on pangas selged reeglid, kuidas erinevaid toiminguid tehakse, kuid iga kontori juhi pädevuses on olenevalt asjaoludest teha erandeid.

Erika vanaema Sirje sõnutsi on ta erandi tegemise eest tänulik, kuid nii tema kui ka teised Erika lähedased ei saa aru, miks ei saanud seda probleemi juba kuu aega tagasi lihtsalt ja inimlikult ära lahendada.

Toona, kui vanaema ei saanud pangast Erika raha kätte, soovitati tal minna notari juurde ja saada raha kätte pärimisseaduse alusel. Notaritasu 80 eurot ja pärimistunnistus 123 eurot olnuks samas suurusjärgus kui pangakontole jäänud päritav raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles