Naised müüsid lilli kummalisel moel

Maarja Möldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosiõis
Roosiõis Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi tänavatel jalutasid täna roosisülemitega naised, kes vastutulnud inimestele lilli ulatasid ja selle eest siis raha soovisid. Mündid ei sobinud ning lille eest oodati paberraha.

Ühe lillemüüjatega kokku juhtunud inimese selgituse kohaselt suruti talle lill pihku, enne kui ta jõudis midagi lausuda, ja küsiti raha. Selgituseks öeldi, et raha läheb puuetega laste toetuseks. Münte ei tahetud, nõuti paberraha.

Kui inimene hakkas uurima, millise organisatsiooni tarbeks raha täpselt läheb, võttis lilleneiu roosi sõna lausumata tagasi ja jalutas edasi. Mõnele vastutulijale õnnestus kahel naisel roos ka maha müüa.

Politsei teatas «Sakala» uurimise peale, et üritab roosimüüjad üles leida ja uurida, millega nad tegelevad.

«Suurte roosisülemitega linnas ringi kõndivad neiud on ju ilus vaatepilt ja pole iseenesest süütegu,» ütles politsei pressiesindaja Agu Lall. «Kui nad pakutavate rooside eest viisakalt raha küsivad ja see kedagi häirib, võib sellest politseile teatada.»

Lalli teatel peab tänaval kaubitsemiseks olema luba ja selle annab välja omavalitsus.

Ta lubas, et politseinikud püüavad lillemüüjaid üles leida ja nendega vestelda. «Kui neil luba pole, siis arvame, et esialgu piisab nendega vestlemisest ja selgitamisest, kuidas oleks õige käituda ja toimetada,» lisas pressiesindaja.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles