Edelaraudtee uuendas rongide traadita internetti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rong.
Rong. Foto: TPM

Edelaraudtee võttis kasutusele seadmed, mis võimaldavad kasutada rongides internetiühenduse loomiseks kõigi kolme Eesti mobiilsideoperaatori võrke.

«Rongireisijaid varustavad paralleelselt internetiga edaspidi nii EMT kui ka Elisa seadmed. Kui peaks juhtuma, et mõlema mobiilsideoperaatori võrk pole mingil põhjusel kättesaadav, lülitub rongi internetisüsteem automaatselt ümber madalamal sagedusel töötava Tele2 Kõu internetile ning reisijad internetiühenduseta ei jää,» rääkis Edelaraudtee kommunikatsioonijuht Kersti Gortsov.

Tema sõnul sõltub interneti kiirus rongis konkreetsest lõigust trassil ning üheaegselt teenust kasutavate reisijate hulgast. «Mõõtmistulemused näitavad, et kohati ulatub traadita interneti kiirus trassil kuni 8 megabitini sekundis, mis jaguneb interneti kasutajate vahel,» sõnas Gorstov.

Eelmisel nädalal kirjutasime ka Sebe kaugliini busside internetiprobleemist, mis tuleneb paljuski traadita interneti kasutamise ülekoormusest. Ka Sebe plaanib sügisest võtta kasutusele uued seadmed, mis võimaldavad kasutada mitme operaatori võrku. Tundub, et transpordivahendite traadita internetis algab uus ajastu. Eks näis, kas ka toimiv ja kiire.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles