Vihmane ilm pani inimesed puhkusereise ostma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehv suveilm viib eestlased välismaale puhkama.
Kehv suveilm viib eestlased välismaale puhkama. Foto: SCANPIX

Vihm ja nukker suvine ilmaprognoos suurendas oluliselt puhkusereiside viimase hetke müüki ja praegu on otselennud soojale maale juba praktiliselt välja müüdud.

«Kui vihma sajab, on meil viimase hetke reiside müük kohe väga hea ja nii kui päike paistab, müük kiratseb. Nüüd juunikuu on meil küll päris hea olnud,» rääkis Estraveli turundusjuht Mari-Liis Rüütsalu, kelle sõnul leidub veel üksikuid kohti ka lähinädalate reisidele, aga on lende, mis on täiesti välja müüdud.

«Samas, kui selline ilm jätkub, siis ega kauaks seda saadavust ei ole,» lisas Rüütsalu. «Meie reisikonsultantidel on käed tööd täis.»

Ka Novatoursi turundusjuhi Olev Riisbergi hinnangul ei suuda ükski erikampaania, soodushind ega muud turundusnipid nii palju reise müüa, kui oskab seda teha «halb suusailm».

«Hetkel on hooaeg täistuuridel ja need, kes jäid viimase hetke pakkumist ootama, on pidanud leppima üliväikse valikuga või üldse reisist ilma jäänud,» rääkis Riisberg. «Kui mai lõpu ja juuni väljumistele oli veel saada viimase hetke pakkumisi, siis juuni lõpust kuni juuli keskpaigani on vabasid kohti suhteliselt vähe.»

Reisibüroo Reisiekspert tegevdirektor Sven Lõokene nentis samuti, et otselennud Eestist soojale maale on praktiliselt välja müüdud, kuid lisas, et sellepärast ei jää kindlasti kellelgi päris reisimata. «Tasub kindlasti oma soov saata ja kui Eesti reisikorraldajate pakkumised on välja müüdud, siis võib ka vaadata, mida näiteks soomlastel pakkuda on. Alati on variant kokku panna ka individuaalpakett,» rääkis Lõokene.

Viimase hetke pakkumiste peale reisifirmade esindajad praegu loota ei soovita. Neid on väga vähe ja hinnad on pigem isegi kallimad kui tavaliselt. «Kui lennud hakkavad täis saama, siis reisikorraldajad tahavad lennu eest pigem rohkem raha saada,» selgitas Lõokene.

Sihtkohtadest eelistavad eestlased riike, kuhu saab Tallinnast otselennuga ehk siis Türgi, Kreeta ja Bulgaaria. Novatoursi turundusjuht Olev Riisbergi hinnangul reisitakse suviti endiselt kõige rohkem Türki, kuid võrreldes 2011. aastaga on neljandiku võrra tõusnud ka Bulgaariasse reisijate arv.

Riisbergi sõnul jäävad seitsme ööga reisipakettide hinnad inimese kohta 500-600 euro vahele. Estraveli turundusjuht Mari-Liis Rüütsalu tõi välja, et puhkusereiside hinnad Bulgaariasse algavad 365, Kreetale 469 ja Türki 495 eurost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles