Kalev jahib ameeriklast, Tarvas koduseid tippe

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pole võimatu, et Sten-Timmu Sokk (vasakul) ja Reimo Tamm pallivad tuleval hooajal koos hoopis Tarva särgis.
Pole võimatu, et Sten-Timmu Sokk (vasakul) ja Reimo Tamm pallivad tuleval hooajal koos hoopis Tarva särgis. Foto: Sille Annuk

Eesti meistriliiga tippklubide hulgas käib värbamisralli ja iga päev võib tuua teateid uutest lepingutest.


Tänavu suve hakul kodusel korvpalliturul kõige aktiivsemalt tegutsenud Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber jätkab sama hooga ka pärast jaanipäeva nädalavahetust. Täna on tal plaanis kohtuda mullu Tartu Ülikoolis pallinud Sten-Timmu Soku ja kaks hooaega Kalev/Cramos veetnud Reimo Tammega.

Mõlemad mehed on mängujuhid ja nende liitumine annaks Rakvere meeskonna tagaliinile kvaliteeti juurde. Sõber vestles Sokuga esimest korda juba paar nädalat tagasi, hiljuti olevat aga mängumees ise treeneriga ühendust võtnud.

Eile Eesti U-20 koondise treeningut juhendanud Sõber on oma meeskonda värvanud juba Kaido Saksa ja Illimar Pilgu. Lisaks on tal pooleli läbirääkimised kolme lätlasega ning huviorbiidis asub ka tsenter Vallo Allingu.

Samas rääkis Allingu juuni alguses, et pole oma mängijakarjääri jätkumises sugugi kindel. Kui ta aga siiski otsustab palliplatsil edasi toimetada, on temast jätkuvalt huvitatud ka seni Tartu Ülikooli nime all mänginud klubi. Esimest korda peatreenerina meeskonda komplekteeriv Gert Kullamäe on USAs veedetud puhkuselt tagasi ja kavatseb lähipäevil Allinguga sellel teemal vestelda.

«Esialgu lubasin otsustada pärast jaanipäeva, kuid tundub, et võtsin liiga lühikese tähtaja. Aeg läheb väga kiiresti,» märkis Allingu eile õhtul. «Usun, et lähipäevil ei langeta ma veel mingit otsust.»

Kullamäe on pakkumise teinud ka vanameister Valmo Kriisale. Lisaks jätkavad Tartus kolmeaastase lepinguga meeskonnaga seotud mehed. Leegionäridest käib aktiivne tegevus tsentri leidmiseks. Mänedžer Meelis Pastaku sõnul on mõned mängijad silmapiiril, kuid ta ei soovinud veel nimesid avalikustada.   

Eesti meisterklubi Kalev/Cramo jahib juba mõnda aega ameeriklasest jõulist ääremängijat Gary Wilkinsoni. Kuna aga 29-aastase ja 204 cm pikkuse mehe palgasoov on kalevlaste võimalusi arvestades üsna kõrge, pole veel lepinguni jõutud.

«Kõigepealt soovimegi allkirjastada Wilkinsoniga lepingu, kui see tehtud, vaatame järgmise positsiooni mängijaid,» rääkis Kalevi peatreener Aivar Kuusmaa. «Olen Wilkinsoniga ise rääkinud ja tean, et ta eelistaks mängida jõulise ääre kohal, aga vajadusel saab ta tsentrile puhkust anda.»

Wilkinson pallis kuni 2009. aastani USA üliõpilasliigas NCAA Utah St. ülikoolis. Pärast seda on tal aga seljataga kirju karjäär Lõuna-Koreas, Kreekas ja Uus-Meremaal. Kahel viimasel hooajal mängis ta Uus-Meremaal asuva, ent Austraalia liigas osaleva Breakeresi ridades, kus kogus lõppenud hooajal keskmiselt 16,6 punkti ja 5,8 lauapalli. Kevadel pikendas ta aga hooaega Puerto Rico liigas Vaqueros de Bayamoni meeskonnas, kus kogus keskmiselt 15,8 punkti ja kuus lauapalli.

Möödunud reedel jõudis Kalev lepinguni seni Pärnu liidriks olnud Toomas Raadiku ja Kristo Mangelsooga. 21-aastane Raadik kogus eelmisel hooajal Pärnu särgis keskmiselt 18 punkti ja kaheksa lauapalli, Mangelsoo pallis aga Kalevi järelkasvumeeskonnas esiliigas. Mõlemaga sõlmiti kolmeaastane leping.

Juba varem oli teada, et Tarvast naaseb Kalevisse Martin Dorbek, meeskonnas jätkavad ka Tanel Sokk ja Gert Dorbek. Vähemalt esialgu on jääjate nimekirjas ka Senegali tsenter Bamba Fall.

Lepingule ollakse lähedal Gregor Arbetiga, ebaselge on veel Joosep Toome saatus. Postimehe andmetel võib kaks viimast hooaega Kalevis veetnud mees vaadata hoopis Tartu suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles