Ajakirjanikele röövleid kirjeldanud naine sai trahvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkastid.
Postkastid. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Esimest korda Eestis trahvis kohus Aaspere postkontori naistöötajat, kes rääkis ajakirjanikele teda püstoliga sihtinud röövlitest, kirjutab

Eesti Ekspressi

võrguleht.

Lääne-Virumaal Aasperes elav Vaile Teedla (34) sai Viru ringkonnaprokuröri Liina Pikma nõudmisel ja Viru maakohtu otsusel 1500 krooni trahvi.

"Kannatanu Vaile Teedla poolt kohtueelses menetluses kogutud teabe avalikustamine võib kahjustada kriminaalmenetlust, seades kahtluse alla kohtus esitatavate tõendite usaldusväärsuse, kuna isikute ütlused kohtus võivad olla oluliselt mõjutatud ajakirjanduses avaldatud andmetest," kirjutas prokurör avalduses.

Prokurör märkis, et kannatanu Vaile Teedla on olnud vahetu allikas informatsioonile kuriteo toime pannud isikute kirjelduse ja kuriteovahendite kohta, mis on ka ajakirjandusväljaannete poolt avaldatud.

Tänavu 8. jaanuaril kella 10.30 paiku sisenesid Teedla töökohta, Aaspere postkontorisse kaks noormeest, sukad peas ja püstolid käes, ning nõudsid raha. Röövlite saagiks langes üle 40.000 krooni.

Samal päeval kuulas politseiuurija naise üle ning talt võeti allkiri, et ta on teadlik seadusepügalast, mis keelab kriminaalmenetluse andmeid avaldada ilma prokuratuuri loata.

Naine ei pööranud temalt võetud allkirjale suuremat tähelepanu ning andis järgmisel päeval Virumaa Teatajale ja Kanal 2 saatele "Reporter" intervjuu.

Naise tähelepanekuid "Arvan, et nad on siiski kusagilt lähedalt. Ühe mehe sukaga näokuju tuli kuidagi tuttav ette" ja "kuulda on olnud, et meeste sõiduriist oli hall bemari" vahendas ka Postimehe võrguleht.

22. jaanuari hommikul tabas Rakvere politsei kolm noormeest, kes üsna pea postkontori röövimise omaks võtsid. Kõik kolm on pärit samast maakonnast, üks isegi sealtsamast Aaspere külast, kuid varem karistamata.

Tänaseks on selgunud, et röövi toimepanemisel kasutati õhupüstolit ning röövsaak ehk umbes 40.000 krooni kulutati üsna kiiresti ära, muu hulgas võlgade tasumiseks.

31. jaanuarist sulges Eesti Post Aaspere postkontori ja ligi viis aastat seal klientidele üle leti postipakke ja värskeid ajalehti ulatanud naine jäi töötuks. Ta ei saanud seoses töö kaotamisega ka mingisugust kompensatsiooni, märgib Eesti Ekspress.

Kriminaalmenetluse seadustiku pügal, mis keelab ilma prokuröri loata informatsiooni avaldada, kehtib juba aastaid, ent praktikas pole ei tunnistajaid, ammugi kannatanuid, seni trahvitud.

Samas on iga vähegi kõmulise kuriteo puhul sündmuskoht uudist jahtivaid ajakirjanikke täis ning nad ahvatlevad kannatanuid-tunnistajaid üksikasju lagedale tooma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles