Kas Sõber suudab taas U20 koondisega üllatada?

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber.
Andres Sõber. Foto: Toomas Huik

Eesti kuni 20-aastaste korvpallikoondis alustab neljapäeval Sloveenias Kranjska Goras Euroopa meistrivõistluste A-divisjoni finaalturniiri. Väga tugevasse gruppi sattunud Eesti kohtub alagrupiturniiri avamängus Venemaaga, lisaks saavad eestlased mõõtu võtta Kreeka ja Ukraina eakaaslastega.



Aasta tagasi alistasid peatreener Andres Sõbra hoolealused EMi B-divisjoni poolfinaalis Belgia 64:61 ning kindlustasid sellega tulevaks hooajaks pääsu A-divisjoni. Nüüd tuleb vastu minna märksa tugevamatele meeskondadele. «Vastased on muidugi kivikõvad, aga eks meilgi on omad võimalused,» ütleb peatreener Andres Sõber talle omase optimismiga. «Venemaa tuleb ehk meie vastu mõttega, et teeme selle asja kähku ära. See annab meile võimaluse suurt karu vähe ärritada, kui oma asjad ära teeme.»

Vanade traditsioonidega korvpalliriik Kreeka on alati tasemel ja ka Ukraina on turniiri eel heas hoos – sõpruskohtumises alistati näiteks Euroopa meister Hispaania.  

Kontrollkohtumistes sai Eesti viimati kahel korral jagu Gruusiast, kellele möödunud suvel B-divisjoni finaalis alla jäädi. «Poisid on iga mänguga paremaks läinud ja koosseis on korralik,» usub Sõber. «Korvi alla on panna Rauno Nurger, Kristian Kalle ja Joonas Vaino ning meie tagamehed on Eesti meistriliigas piisavalt karastunud ja selle seltskonnaga võib lahingusse minna küll,» lisab juhendaja. Vigastuse tõttu langesid rivist üks eeldatavaid liidreid Janari Jõesaar ning Kristo Mangelsoo, Mihkel Schleicher ei saanud aga koondisega liitumiseks Eesti Korvpalliliidu treenerite komisjonilt luba.

Sõpruskohtumistes on meeskonna punktid üsna ühtlaselt jagunenud.

«Eks me peame meeskonnana mängima, aga poisid on usinad ja tahtmist täis,» räägib Sõber.

Koha kõrgemas seltskonnas välja võidelnud koondisest on põhitegijatest puudu Sven Kaldre, Rain Veideman, Martin Dorbek ja Janar Soo. Olulisemad juurdetulijad on Rait-Riivo Laane, Rauno Nurger, Oliver Metsalu ja Martin Paasoja.

Sel korral keegi A-divisjonist madalamasse seltskonda ei kuku ja sellepärast peatreener muretsema ei pea. Viimaseks Sõber aga mõistagi jääda ei taha. Alagrupist saab edasi kolm paremat.

«Uhke tunne on kõrgemas seltskonnas mängida. Ise oleme selle koha ausalt välja võidelnud ja kuigi keegi meilt suuri tegusid ei eelda, on meil oma võimalused olemas,» ütles Sõber.

KORVPALL
U20 EM

Eesti koondise alagrupimängud
Venemaa – Eesti 12.07 kl 17.15
Eesti – Kreeka 13.07 kl 17.15
Eesti – Ukraina 14.07 kl 15.00

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles