Öisest elektrikatkestuse teatest saab loobuda

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike.
Äike. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Neljapäevaõhtune äike jättis mitmed paigad pimedusse. Elektrilevi OÜ kommunikatsioonispetsialisti Kaarel Kutti sõnul tekitas torm Elektrilevile suhteliselt vähe kahju. “Elektrikatkestused, mida siiski ette tuli, olid peamiselt tingitud äikesest või liinidele kukkunud puudest,” ütles ta.


Kokku oli neli suuremat katkestust: Vihula vallas, Tapa vallas Moel, Kiltsi ja Pikevere piirkonnas ning Rakkes. Rakkes taastati klientide elektrivarustus umbes tunni ajaga. Ülejäänud ligikaudu tuhandele kliendile taastati elektrivarustus 4-8 tunni jooksul.

Eile pärastlõunal oli Lääne-Virumaal elektrita veel kümmekond keskustest kaugemal asuvat klienti.

Päris paljusid ajas hämmingusse öösel saabunud SMS, mis teatas elektrikatkestusest. “Põhjus, miks teavitus automaatselt ööpäev läbi tööle seadistati, mitte vastupidi, tuleneb teenuse testperioodil kogutud tagasisidest, mille järgi sooviti enam ööpäevaringset rikketeavitust,” selgitas Kutti, kes lisas, et näiteks loomapidajatel on oluline teada elektrikatkestusest. Elektrilevi pilootprojekt hõlmas enne teenuse käivitamist Rapla-, Järva- ja Pärnumaad, kokku ligi 30 000 klienti.

Kliendid, kes ei soovi elektririketest ööpäevaringset teavitust, saavad sellest teada anda e-kirjaga info@elektrilevi.ee või klienditelefonil 1545. Sellisel juhul on teavitus aktiveeritud kella 7-23.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles