Valitsus premeerib Epp Mäed medali eest ligi 6400 euroga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Mäe.
Epp Mäe. Foto: Arvet Mägi

Rahandusministeerium tegi reedel valitsusele ettepaneku premeerida Eesti naismaadlejat Epp Mäed Euroopa juunioride meistrivõistlustel võidetud kuldmedali eest ligi 6400 euroga.


Juunioride Euroopa meistrivõistlused maadluses toimusid 18.-24. juunini Horvaatias Zagrebis ja Epp Mäe võitis nimetatud meistrivõistlustel kuldmedali naistemaadluses kehakaalus kuni 72 kilogrammi, selgub valitsuse korralduse eelnõust.

Rahandusministeerium tegi sellest lähtuvalt ettepaneku eraldada valitsuse reservist kultuuriministeeriumile 9587
eurot, millest sportlase Epp Mäe premeerimiseks on mõeldud 6391 eurot ja 3196 eurot tema treeneri Arvi Aaviku premeerimiseks.

Mäe on võistelnud naistemaadluses, sumos ja judos. Naistemaadluses on ta seni võitnud kadettide Euroopa meistrivõistlustel 2007. aastal pronksmedali ja 2009. aastal hõbemedali, juunioride maailmameistrivõistlustel 2009. aastal pronksmedali ja juunioride Euroopa meistrivõistlustel 2009. ja 2011. aastal pronksmedalid.

Neli aastat tagasi määras valitsus juunioride Euroopa meistrivõistluste kuldmedali väärtuseks 6391 eurot. Juba kaheksa aasta eest otsustati premeerida lisaks tiitlivõistlustel häid tulemusi saavutanud sportlastele ka nende treenereid sportlastele määratud summast kuni 50 protsendi ulatuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles