Vilde kirjandusauhinna võitja pälvis ka kolm ulmeauhinda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavuse Eduard Vilde nimelise kirjandusauhinna raamatu eest “Apteeker Melchior ja timuka tütar” võitnud Indrek Hargla pälvis nädalavahetusel Saarjärvel Eesti ulmefännide igasuvisel kokkusaamisel Estcon Stalkeri nime kandvad Eesti ulmeauhinnad kolmes kategoorias.


Indrek Hargla autorikogus “Suudlevad vampiirid” ilmunud “Suudlevad vampiirid” tunnistati parimaks eesti autori romaaniks, samas kogus ilmunud “Jõgeva elavad surnud” sai parimaks eesti autori lühiromaaniks või jutustuseks ning kogumik ise pärjati parima antoloogia või kogumiku tiitliga.
Stalker 2012 korralduskomitee esimehe literaat Jüri Kallase sõnul ei olnud eelnevalt kahtlustki, et vähemasti ühe Stalkeri Indrek Hargla võidab.
“Harglal on unikaalne anne, ta on hea jutustaja. Kui keskmine eesti kirjandus on udune ja umbne ning sageli sisaldab lehekülgede kaupa tühje lauseid, siis Hargla on hoopis teine tase – ta on palju värvikam, tempokam ja erksam,” kommenteeris Jüri Kallas.
13.–15. juulini toimus Saarjärvel Eesti Ulmeühingu korraldatav ulmefännide igasuvine kokkusaamine Estcon, seekord juba viieteistkümnendat korda, sama palju aastaid on välja antud ka ulmeauhinda Stalker.
Stalkerit antakse välja kuues kategoorias ja Indrek Hargla on aastate jooksul võitnud kõige rohkem Stalkereid – 17.
Eduard Vilde nimelist kirjandusauhinda annab välja Vinni vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles