Priit Rätsepalt tänavu Kegumsist 14. koht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rätsep suutis end võistlussõitudeks kokku võtta ja Lätis oma selle hooaja parima tulemuse välja sõita.
Priit Rätsep suutis end võistlussõitudeks kokku võtta ja Lätis oma selle hooaja parima tulemuse välja sõita. Foto: Ain Liiva

Nädalavahetusel Lätis Kegumsis vahelduvates ilmaoludes toimunud motokrossi MM-sarja etapil oli võistlustules mitu Eesti krossiässa. Stardis oli ka eelmisel aastal samal etapil klassis MX2 võidupunktid noppinud läänevirulane Priit Rätsep.


Priit Rätsep (KTM Diga Racing) tegi oma tänavuse parima esituse, olles etapi kokkuvõttes neljateistkümnes. Vabatreeningul ja kvalifikatsioonisõitudes teise kümnesse mahtuvaid aegu sõitnud Rätsep suutis soojendusringil välja sõita 12. aja. Võistlussõitudes sai Rätsep esimeses sõidus 15. koha ajaga 2:01.797 ja oli teises sõidus ajaga 2:10.018 neljateistkümnes.

“Stardid olid mõlemas sõidus kehvad, esimeses sõidus ei saanud ennast korralikult käima. Kui tunde kätte sain, siis oli sõit juba hea. Teise sõidu eel tuli hull lahmakas vihma ja rada oli vett täis. Stardisirgel sain sellise sahmaka vett, et prillid olid täiesti läbimärjad, paar ringi tegin ja siis keerasin boksi, et uued prillid võtta. Vaatamata sellele sain 14. koha ja üldse jäin sõitudega rahule, probleeme ei olnud ja kohad olid korralikud,” kommenteeris Rätsep sõite.

MM-sarja kokkuvõttes on Rätsep 19 punktiga 27. kohal. MX2 klassi sarja kokkuvõttes on esikohal hollandlane Jeffrey Herlings (428 punkti). MX2 klassi meistrivõistluste üldarvestuses on Rätsepast eespool ka Soome lipu all võistlev Väike-Maarjast pärit Harri Kullas (132 p), kes Kegumsis kaasa ei teinud.

Tuhandete Eesti fännide silme all oli võistlustules ka teisi Eesti motosportlasi, kellest sõitis korralikuma tulemuse välja MX1 klassis võistlev Rock­star Energy Suzuki meeskonda kuuluv Tanel Leok.

Krossiproff sai Lätis MX1 klassis 7. koha, parandades sellega oma tulemust MM-sarja üldarvestuses, tõustes kokkuvõttes kaheksandaks (230 punkti).

Kegumsi etapi võitja MX1 klassis oli Antonio Cairoli, teine oli Cairoli tiimikaaslane Ken de Dycker. KTMi sõitjatele tagas kolmikvõidu Kevin Strijbos. Sarja liidrikoha võttis tagasi Cairoli (392 punkti), teiseks langes Kegumsis kuues olnud Desalle (380 punkti) ja kolmas on Christian Pourcel (357 punkti).

Teistest eestlastest sõitis Gert Krestinov välja 14. koha, Juss Laansoo oli 24.; Euroopa meistrivõistluste klassis EMX250 oli Erki Kahro 8., Andre Park sai 18., Andero Lusbo 23. ning Karel Kutsar 29. koha.

Järgmine MM-sarja etapp toimub 22. juulil Semigorjes Venemaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles