Karikas toob saunad jälle kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal osalenud seltskond ujuva saunaga.
Eelmisel aastal osalenud seltskond ujuva saunaga. Foto: Aartika Puhkeküla

Saunakarikal saavad žüriile lisaks ka külastajad võistlustules saunu proovida, et siis oma lemmik välja valida ja ehk ka võiduni viia.

Aartika puhkeküla on juba kolm korda korraldanud saunade tiitlivõistlust, millega seoses esitatakse küsimus, milline võiks olla unistuste saun, mida saaks rannapeole kaasa võtta. Saunu hindab žürii stiili ja leili põhjal. Samuti saab oma lemmiku valida publik, kellel on võimalus kõiki saunu proovida.
Üritus algab laupäeval Rakvere keskväljakul saunade kogunemisega rongkäiguks kell 11, et üheskoos liikuda Kulinale, kus saunad tuliseks köetakse. Kui saunad kuumad, läheb võistluseks. Parima sauna omanik saab auhinnaks karika ning sellele lisaks 500 eurot, kuid välja antakse ka hulga lisaauhindu.
Kuna ühtpidi on tegemist võistlusega, kuid samas ka pidupäevaga, esineb võistluspäeva õhtul ansambel, kes külalistele tantsuks ja nautimiseks muusikat pakub.
Eelmise aastal oli osavõtjaid kümmekond. Kohale tuli näiteks saunabuss, kus oli võimalik leili võtta ja televiisorit vaadata, kuid lisaks sellele olid end proovile panemas ka seltskonnad mitmesuguste saunavankrite ja ujuvsaunadega.
Möödunud aastal võistelnud saunadest oli vahest kõige omapärasem põhupakkidest valmistatu. See ei olnud küll kõige karmima leiliga, kuid see-eest levis selles meeldiv kõrrelõhn, mis nii mõnegi proovija meelest saunatamise eriliseks tegi. Põhusauna omaniku enda sõnul korralikult põhust valmistatud saun kergelt põlema siiski ei lähe.
Mullu tuli võitjaks Sega(ste) Saun Vinni vallast. Sega(ste) Saun paistis silma eelkõige välimusega, mis on tõeline käsitöö.
Saunakarika korraldamise idee sündis Aartika puhkeküla pererahval endal. Mõte oli inimestele pakkuda võimalus päeval saunas käia ja seltskonda nautida ning õhtul puhkekülas öö veeta.
Tänavu oodatakse 12 osalejat ning korraldaja Anneliis Mägi sõnul on kohale tulemas isegi rekkasaunad Gotlandi saarelt ja Tallinnast.
Eelmise aasta saunatamisel jäi kõlama lootus, et tulevikus toodaks kohale ka lendav saun, mille kohta tookordne žürii liige Jaanus Elgula ütles, et paari-kolme aasta pärast võidakse selline asi ära teha küll, sest poleks ju üldsegi halb 300 meetri kõrgusel leili võtta ning siis langevarjuga vette hüpata.
Saunakarika võistlus näitab, et saun on omamoodi nähtus, millega saab katsetada. Kiituseks võib öelda, et tõelistel saunasõpradel fantaasiat jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles