Repliik: suitsusingist ja limonaadist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eevi Kuht.
Eevi Kuht. Foto: Meelis Meilbaum

Kõik uus on ammuunustatud vana. Nii mõtlesin, kui juhtusin poest ostma lapsepõlvest meelde jäänud maitsega limonaadi. Selle joogi alus oli tühjaks saamas, kõrval ootasid ostjat aga kunagi nii ihaldatud kokakoolad ja fantad.



Aegamööda hakkame jälle hindama toite-jooke, mis tükk aega olnud unustuse hõlmas, no näiteks mõnusalt soolast suitsuliha, mida nüüd mõne tuttava maamehe käest ka ametlikult osta tohib. Sool ja suhkur olevat küll kurjast, aga mage keedusink ei kannata kuumaga välja tunnipikkustki autosõitu. Ega eesti perenaine pole kunagi rumal olnud, et ei jaga, mis süüa kõlbab, mis mitte, isegi siis tuldi ju toime, kui kodus polnud külmikuid.

Minu arvates peaks eestlane praeguses külluses kaine mõistuse säilitama, kuigi järjekordne uuring püüab tõestada, kui kahjulikult üks või teine toiduaine tervisele mõjub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles