Viru ralli võitjaks kuulutatud Lukjanuk diskvalifitseeriti, esikoht Ausile

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Aus.
Rainer Aus. Foto: Ray Põder

Lääne-Virumaal peetud Viru ralli võitjaks kuulutati esialgu Venemaa rallipaar Aleksei Lukjanuk - Aleksei Arnautov (Mitsubishi Lancer EVO 9) ajaga 1:02.54,0, ent hiljem venelased diskvalifitseeriti ja esikoht läks Rainer Ausile - Simo Koskinenile (Mitsubishi Lancer EVO 9). Diskvalifitseerimise põhjuseks oli auto nõuetele mittevastavus.

Klassis N4 toimus terve päeva vältel mitmeid kohamuutusi, kuid ralli üldarvestuse osas leidsid olulised sündmused aset ralli eelviimasel katsel. Esimese ja teisena rajale läinud Georg Gross-Raigo Mõlder (Ford Focus WRC) ja Karl Kruuda-Martin Järveoja (Ford Fiesta S2000), kes olid absoluutarvestuses esimesel ja teisel kohal, katse finišisse ei jõudnud. Grossi katkestamise põhjuseks oli purunenud mootor, Kruudal aga vedrustus. Nii tõusid ralli liidriteks  Lukjanuk ja Arnautov, kelle edu enne viimast katset oli teisel kohal olevate Ausi ja Koskineni ees 13,8 sekundit. Kolmandal kohal olid samuti klassis N4 sõitvad Timmu Kõrge ja Erki Pints (Mitsubishi Lancer EVO 9).

Kuigi Lukjanuk ja Arnautov lõpetasid ralli kokkuvõttes parima ajaga, ei kuulunud ralli võit neile. Rallijärgne tehniline kontroll tuvastas, et Lukjanuki ja Arnautovi Mitsubishi Lancer EVO 9 väljalase ei vasta rahvusvahelistele N4 tehnilistele tingimustele ja nende tulemus tühistati. See tähendas, et Viru ralli võitjad on Aus ja Koskinen.

«Ega selline võit seda õiget võidutunnet ei tekita, kuid reeglid on kõigile järgmiseks. Muus osas jäime ralliga rahule, eks see hommikuse esimese katse eksimus, kus pidime korra tagurdama, jäi kripeldama. Kuid muus osas oli hea ralli,» kommenteeris Aus.

Teise koha said Timmu Kõrge - Erki Pints (Mitsubishi Lancer EVO 9), kes olid võitjast aeglasemad 28,8 sekundit ja kolmanda Roland Murakas - Kalle Adler ((Mitsubishi Lancer EVO 10; +51,0).

Kuue sisse mahtusid ka lätlased Janis Vorobjovs - Guntars Zicans (Mitsubishi Lancer EVO 10; +1.19,7), Siim Plangi - Marek Sarapuu (Mitsubishi Lancer EVO 10; +2.24,3) ja  Margus Murakas - Tom Rist (Mitsubishi Lancer EVO 10).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles