Värvirõõmus koolimaja kutsub tarkust nõudma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja gümnaasiumi õpilased vast uuendatud algklasside koolimaja juures.
Väike-Maarja gümnaasiumi õpilased vast uuendatud algklasside koolimaja juures. Foto: Arvet Mägi

Väike-Maarja gümnaasiumi algklasside maja rekonstrueerimine on lõppenud ja väikesed väikemaarjalased saavad kooliaastat alustada värske väljanägemisega koolimajas.

Väike-Maarja gümnaasiumi teise klassi õpilane Gerli Kaur ütles, et ta tahaks kangesti näha oma vast remonditud klassiruumi. “Mind huvitab väga, kui uudne ja värvirõõmus see välja näeb,” kinnitas Gerli.

Väike-Maarja gümnaasiumi direktor Raili Sirgmets avaldas heameelt, et vana armas algkoolihoone, mis on ehitatud 1938. aastal, sai õpilaste ja õpetajate rõõmuks uuendatud. “Andsime algkoolihoone ehitusfirmale Gustaf üle enne viimase veerandi algust, et ehitajad jõuaksid oma töödega augusti alguseks lõpule. Ja sellega tulid nad kenasti toime,” rääkis Raili Sirgmets.

Hoone fassaadi kivikonstruktsioonil tehti krohviparandused ja värviti need üle. Puidust kattega hooneosa sai uue laudise. Algklassimaja madala osa, kus asuvad raamatukogu ja saal, eterniitkatus asendati valtsplekiga. Vanad uksed vahetati välja, viimistleti kõikide klassiruumide ja koridoride laed-seinad ning osadesse ruumidesse pandi uued põrandad.

“Sel nädalal algas kolimine äsja rekonstrueeritud algkasside koolimajja,” lisas gümnaasiumi diektor.

Väike-Maarja Liivaküla elanik Argo Kaasik, kes alustas oma kooliteed selles majas 1959. aastal, tundis rõõmu, tema kunagine koolimaja sai rekonstrueeritud.

“Tegemist on Väike-Maarja ühe stiilsema hoonega, mis püüab pilke, ning minu mälestustesse on ta jäänud unustamatu koolimajana,”sõnas ta.Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla märkis, et Väike-Maarja gümnaasiumis käivad 1.-4. klassi õpilased algkoolimajas, mis annab neile võimaluse pärast lasteaeda alustada kooliteed niinimetatud oma majas.

Kesküla meenutas, et Väike-Maarja gümnaasiumi renoveerimine on kestnud koostöös Väike-Maarja valla ja ehitusettevõttega AS Gustaf juba poolteist aastat.

“Alustati 2011. a mais ja hetkel on jäänud veel väike iluvigade parandus, mis nii suure ehituse puhul on tavaline,” sõnas Indrek Kesküla.

Renoveerimistöid tehti gümnaasiumi peamajas ja õppetöökoja hoones 2011. aastal ning sellel aastal algkoolimajas.

Indrek Kesküla rääkis, et kokku läks renoveerimine koos vajaliku mööbli ja seadmetega maksma 1,42 miljonit eurot, millest 1,095 miljonit saadi toetusena EASilt ja 325 000 eurot oli valla omafinantseering.

Väike-Maarja abivallavanem Kaarel Moisa lisas, et keldris asuvas katlamajas jätkuvad rekonstreerimistööd juba KIKi projekti raames – vedelkütuse asemel hakatakse põletama pelleteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles