Paide linna ähvardab miljonilaen

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Paide reoveepuhasti uuendamine läks plaanitust kordades kallimaks, mistõttu tuleb linnal musta stsenaariumi korral võtta laenu kolm miljonit eurot.

Paide Vee juhatuse liige Jaan Madis mäletab, et neli aastat tagasi sügaval masuajal taotlust koostanud konsultant koostas tollal ehitajate pakutud samasuguste reoveepuhastite maksumuste ja tööde hindade alusel Paide reoveepuhasti ümberehitustööde maksumuseks 3,6 miljonit eurot. Nüüd laekus viis pakkumist kõik suurusjärgus kümme miljonit eurot.

Madis selgitas, et vahepeal on keskkonnanõuded karmistunud ja projekteerimise käigus tuli mõningaid asju muuta, kuid nii suurt kallinemist ei osanud keegi ette näha. Nüüd peavad puhastusseadmetesse rohkem raha paigutama nii Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) kui ka AS Paide Vesi ja Paide linn.
KIKi ettepanekul peaks linna osalus suurenema kolme miljoni euro jagu.


Paide linnavolikogu ja Paide Vee nõukogu esimees Kersti Sarapuu nimetas reoveepuhasti kallinemist kohutavaks ja tunnistas, et kuigi KIK pakub puuduoleva kolme miljoni euro tarvis pikaajalist soodsat laenu, on see linnale siiski liiga koormav.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles