Ööratturid uurivad teede seisukorda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhtune Tallinna tänav Viljandis
Õhtune Tallinna tänav Viljandis Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna õhtul saavad jalgratturid ühiselt Viljandis ringi sõita, et vaadata üle linna rattateed ning kontrollida nende korrasolekut.

Alternatiivsed öösõidud Viljandimaal algatas jalgrattur Aivo Jõeorg eelmise aasta algul. Sellest saati on soovijad saanud koos temaga igal aastaajal sõita nii pimedatel metsaradadel kui öistel linnatänavatel.

Elamusi ning mõnusat seltskonda pakkuv rattasõit aitab kaasa Viljandi rattaliikluse edendamisele. Nimelt märgivad ööratturid üles oma teele jäävad ohtlikud ja parandamist vajavad kohad. «Paneme kirja näiteks teeaugud või ajuvabad märgikohad ning anname selle kaardi linnavalitsusele edasi,» kirjeldas Jõeorg, kuidas Viljandi ratturite elu üritatakse paremaks muuta.

Ta valis sõitmiseks öise aja sellepärast, et siis on mugavam liigelda. «Öösel ei sõida nii palju autosid ning ka ümbrus on ilusam.»

Jalgrattahuvilised on Aivo Jõeoruga saanud ringi sõita iga kuu. «Jaanipäeva paiku me ei käinud, sest siis olid ööd liiga valged ja lühikesed,» täpsustas ta ning lisas, et probleem pole ka talvine rattasõit.

Öösõidust osavõtjate arv pole väga suureks paisunud. «Viljandlased vahest ei liigu rattaga palju,» arvas Jõeorg selle põhjuseks, kuid lisas, et kõige rohkem on öösel koos sõitnud 15 jalgratturit. «See on väga hea tulemus.»

Öösõidus saavad osaleda kõik. «Kulgeme aeglaselt, seetõttu võivad ka lapsed ühineda,» soovitas Jõeorg. Sõiduks peavad jalgrattal olema tuled, riietuda tuleb sportlikult ja turvaliselt ning soovitav on võtta kaasa veepudel.

Öösõit algab täna kell 20 Johann Köleri monumendiga pargis. Täpne marsruut, mis on ligikaudu 15 kilomeetrit, selgub kohapeal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles