Repliik: Palgatöötaja või ettevõtja?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eevi Kuht.
Eevi Kuht. Foto: Meelis Meilbaum

Kumma elu on kergem, kas ettevõtjate või palgatöötajate oma? Mina ei käi aastas kaks korda soojal maal puhkamas ega sõida ringi Lexusega, ütleb palgatöötaja. Temaga jääb nõusse FIEst väikeettevõtja. Veidi paremal järjel ettevõtja arvab, et ainult tuhat eesti ärimeest ja -naist saab endale nii luksuslikku elu lubada, kümme korda rohkem koguneb neid, kes vaid iseendale palka teenivad või hoopis oma väikefirmaga lõpetavad, et siis välismaale tööle minna.

Eesti vabariigi algusaastail kõlas sõna “ettevõtja” uhkelt, alustati julgelt. Nüüd käib oma firma rajamine väga lihtsalt, internetis, töötuile makstakse selleks stardiraha ja pakutakse koolitusi. Aga kõigist ettevõtjat ei tule.

Oleks vaja palju rohkem korralikke töökohti, sest ainult maksuvõimelisest palgatöötajast saab omakorda klient näiteks teeninduses, kus enamik väikeettevõtjaid tegutseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles