Kooliaasta algas kaamerate surinal

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Süvvahavva» viimases osas saab nii mõnigi Albu noor koolipinki istuda gümnasistina.
«Süvvahavva» viimases osas saab nii mõnigi Albu noor koolipinki istuda gümnasistina. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Eile ennelõunal istus Albu mõisas koolipinki 14 gümnaasiumiõpilast, kes said uue õpetaja. See tähendab, et Ken Saani ja Ivo Uukkivi produtseeritud seriaali «Süvvhavva» võtted on jõudnud viimase osani.

«Süvvahavva» viimase osa võtetel tegi kaasa kümmekond kohalikku noort. Klassi ukse taga tunnistas seriaali meeskond, et kohale tuli noori parasjagu, olnuks neid poole rohkem, oleksid nad hätta jäänud.
Režissöör Rasmus Merivoo küsib samal ajal, kas kõik on võtteks valmis. Noogutuste ja nõusoleva ümina peale kõlab selgelt: «Vaikust! Heli! Kaamera! Võte!»
Kaalepi tüdrukud Kristiina Kask ja Mare Laube osalesid filmivõtetel esimest korda. Kuigi nende roll polnud suur ning kahe tunni jooksul tuli vaid koolipingis istuda, kulges kogu tegevus põnevalt. «Väga huvitav oli jälgida, kuidas valgus, heli ja tegevus kõik kokku saavad ning kuidas tegelikult üks lõik valmib,» ütles Mare.
Nii Mare kui ka Kristiina kiitsid toredat seltskonda, eriti režissöör Rasmus Merivood. Hästi lõbus ja vahva kogemus oli, leidsid nad.
Kui Ken Saan liigitab 12osalise sarja psühholoogiliseks müstiliseks põnevikuks, siis Ivo Uukkivi meelest kohtuvad selles «Twin Peaks» ja «Õnne 13».
Enamik «Süvvahavva» võtetest tehaksegi Albu, Ahula ja Ambla kandis ning need kestavad kuu keskpaigani.
Seriaalis teeb kaasa üle 30 näitleja, peaosades on Katariina Unt, Aarne Mägi, Hendrik Toompere, Elina Reinold, Uku Uusberg, Märt Visnapuu, Mari Lill, Tõnu Tamm, Ene Järvis, Hans Kaldoja.
Esimene 43minutine osa jõuab eetrisse 11. septembril. Kas järvalasi ka esimeses osas näha on, polnud Ivo Uukkivi kindel, sest montaaž alles käib.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles