Veel üks maanteeameti reisihuviline ametnik lahkub

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eugen Õis.
Eugen Õis. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Maanteeameti ida regiooni direktor Eugen Õis esitas möödunud reedel omal soovil lahkumisavalduse, kirjutas EPL.

Riigikontroll viitas juba eelmisel aastal, et olukord, kus Eugen Õis töötab ameti ida regiooni juhina ja tema abikaasa Urve Õis sama asutuse eelarveosakonna juhatajana, on tõsine puudus maanteeameti sisekontrollisüsteemis. Juba siis teatas riigikontroll, et see puudus tuleks kõrvaldada, kuid midagi ei toimunud. Paar kuud tagasi viitas riigikontroll samale puudusele uuesti.

Kevadel pidi maanteeameti eelmine peadirektor Tamur Tsäkko ameti maha panema, kuna selgus, et mitte kõik tema ja ameti juhtkonnaliikmete ametireisid polnud oma sisult ametireisid, vaid kvalifitseerusid pigem lõbureiside alla. Eugen Õis on samuti paljudel tööreisidel käinud sh ka eksootilistes riikides. Näiteks eelmisel aastal käis ta lähetusel Mehhikos, kusjuures konverents, mida ta külastas, kestis 5 päeva, kuid reisil oldi 11 päeva. Maanteeametnike reise iseloomustaski see, et reisid olid tavaliselt pikemalt, kui nõudsid seda tööülesanded.

Õis osales ka tänavuse ja eelmise aasta veebruaris ehk kõige magusamal suusahooajal toimunud maanteeameti juhtkonnaseminaridel Rootsis Ǻres. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles