Vanglates oli süütamiste laine

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru vangla
Viru vangla Foto: Liis Treimann

Eesti vanglates oli möödunud nädalal süütamiste laine, voodiriideid või pabereid põletati kokku neljal korral.

Tallinna vangla kartserikambris olnud vang süütas möödunud kolmapäeval tualettruumis riide. Ametnikud kustutasid põlengu ning toimetasid ruumide tuulutamise ajaks neli vangi ajutiselt mujale. Keegi vigastada vahejuhtumis ei saanud.

Möödunud kolmapäeval tekitas vang põlengu ka Viru vanglas, süüdates kambris voodilina. Ametnikud kustutasid põlengu ning õhutasid kambri ja koridori.

Reedel süütas Viru vang kambri tualettruumis voodilina, padja ja käterätiku. Ametnikud kustutasid põlengu ning õhutasid kambri ja koridori.

Pühapäeval süütasid Viru vangid paberid kambri tualettruumis. Tänu ametnike sekkumisele ei tekkinud põlengut. Ametnikud õhutasid kambri ja koridori.

Vigastada vahejuhtumites keegi ei saanud.

Harku ja Murru vanglas alustati aga kriminaalmenetlust vangi vastu, kes möödunud nädalal korduvalt ametnikku solvad ja lõi. Esmaspäeval ei täitnud vang jalutuskäigu lõppedes ametnike korraldusi ja solvas ametnikku, nii et tema vastu tuli kasutada jõudu. Tagasiteel kambrisse jätkas ta ametnike solvamist ja püüdis neid lüüa. Keegi siiski vigastada ei saanud.

Reedel keeldus sama vang taas jalutusboksist väljumast ja kambrisse naasmast. Kui ametnikud kasutasid jõudu ja asusid teda kambrisse toimetama, lõi vang üht ametnikku kaks korda jalaga. Ametnik vigastada ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles