Lääne-Virumaal on sagenenud vargused

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinni ujula riietehoiust ei ole õnneks veel teadaolevalt midagi varastatud.
Vinni ujula riietehoiust ei ole õnneks veel teadaolevalt midagi varastatud. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Rakvere politsei soovitab inimestel oma rahakotte ja mobiiltelefone hoolikamalt hoida. Isiklikke asju ei tohiks järelvalveta jätta avalikes kohtades, sealhulgas ka asutuste riietusruumides.


Rakvere politsei on saanud viimase nädala jooksul kaheksa avaldust inimestelt, kellelt on varastatud rahakott, mobiiltelefon või sularaha.

Möödunud nädala kolmapäeval varastati Vinni vallas Mõdrikul asuva kooli õpetajate toast rahakott, milles oli sularaha, juhiluba ning liikmekaardid.

Päev hiljem tungiti Rakveres Võidu tänaval asuva kooli lukustatud kabinetti, kust varastati 500 krooni.

Reede õhtul tõsteti Rakveres Tuleviku tänaval asuval terviseasutusel aken eest ning registratuuri ruumis pakkus vargale huvi ainult sularaha, mida oli 126 krooni.
 
Mobiiltelefonide peamine kadumiskoht on koolide või spordisaalide lukustamata riietusruumid, kus see jäetakse üleriiete taskusse.

Näiteks varastati eelmisel reedel Rakveres Tallinna tänaval asuva kooli lukustamata riidehoiust kaks mobiiltelefoni, fotoaparaat, mälupulk ning rahakott koos selles olnud sularaha ja dokumentidega.

Käesoleva nädala esmaspäeval varastati Rakveres Rahu tänaval asuva spordihalli riietusruumist mobiiltelefon väärtusega 4500 krooni ja sularaha 55 krooni.
 
"Inimesed ei tohiks oma asju järelvalveta jätta. Lukustamata riidehoidu või kabinetti unustatud rahakott ja mobiil on vargale kerge saak. Trenni tehes võiks võimalusel oma väärtuslikumad asjad kaasa võtta, et neil silm peal hoida," ütles Ida politseiprefektuuri Rakvere kriminaaltalituse komissar Kalmer Pere.
 
Kuna varguse õnnestudes töötab varas kiiresti läbi kõik tema valdusesse sattunud esemed, siis esmatähtis on oma pangakaar­di pin-koodi mitte ühelegi paberitükile ega pangakaardile kirjutada, samuti ei tohiks seda salvestada mobiiltelefoni.

Kui varastatud kaardiga on pangaautomaadist raha välja võetud, siis tekkinud kahjusid pank üldjuhul ei hüvita.

Ära ei tohiks unustada, et pangakaardi vargusest tuleb koheselt panka teavitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles