Savisaar andis Narvale üle sügispealinna tiitli

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügis
Sügis Foto: AFP / Scanpix

Narva linn on sügispealinna tiitlit väärikalt kandnud ja sellega suurepäraselt hakkama saanud, ütles Eesti ametliku pealinna linnapea Edgar Savisaar sügispealinna tiitli üleandmisel.

«Usun, et pärispealinna linnapeana võin ka edaspidi pealinna tiitli sügiseks rahuliku südamega teile loovutada,» ütles Savisaar.

Alates 2009. aastast on Narva linn kandnud igal sügisel Eesti sügispealinna tiitlit järjepidevalt, ent esimest korda kandis piirilinn seda tiitlit 1999. aastal.

Ühtlasi luges linnapea ette ja andis üle traditsioonilise pealinna tunnistuse: «Käesolev tunnistus kinnitab, et Tallinna linn on nõus andma sügispealinna tiitli Narvale. Tunnistus kehtib alates astronoomilise sügise algusest 22. septembril kella 17.49st kuni talve astronoomilise alguseni 21. detsembril kell 13.11. Narva kohustub hoidma sügispealinna au kõrgel ning väärikalt võõrustama linna külalisi ja puhkajaid. Linnal on kohustus olla Eestimaa kõige värvi- ja andiderikkam keskus. Hoida sügistormid mõõdukad, saata rändlinnud teele ja kindlustada linnakülalistele hea meeleolu.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles