Tarvas kaotas Prienaile

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarvas puhkehetkel.
Rakvere Tarvas puhkehetkel. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Balti korvpalliliiga hooaeg algas Rakvere Tarvale reedel koduväljakul 69:88 (poolaeg 40:40) allajäämisega Leedu kahe viimase aasta pronksiklubile Prienaile.

Tarvas alustas kohtumist sarnaselt Rakverega väikelinna staatuses Prienai meeskonna vastu isukalt, kuid avaveerandaeg lõppes siiski vastaste 18:15 paremusega. Teise veerandaja võõrustajad omakorda kolme punktiga võitsid, mistõttu mindi suurele vaheajale puhkama viigiseisul 40:40.

Kohtumise teisel poolajal jagus võrdset heitlust veel viie minuti jagu, seejärel tihendasid leedulased kaitset ja spurtisid siis viie minutiga 11:1, minnes otsustavale neljandale perioodile vastu 58:48 eduseisul.

Viimane kümneminutiline periood kuulus juba selgelt külalistele, kes kasvatasid edu veel üheksa punkti võrra ja saavutasid kokkuvõttes 88:69 võidu.

Tarva edukamana viskas terve teise poolaja nelja veaga mängus püsinud Reimo Tamm 18 punkti, millele lisas seitse lauapalli. Juris Umbraško kogus 17 punkti ja seitse lauapalli. Teiste panus jäi oluliselt väiksemaks.

Prienaile tõid Zygimantas Janavicius 19, Gintaras Kadziulis 17, Arturas Milaknis 16, Gediminas Orelik 14 ning Arturas Valeika 10 punkti.

Eesti koondislasele Siim-Sander Venele jagus mänguaega 25 minutit, mille jooksul ta panustas seitse punkti ja üheksa lauapalli.

"Kui alguses võib-olla keegi tegigi nägusid, siis tegelikult on Siim hästi vastu võetud," lausus Prienai peatreener Virginijus Seskus. "Me pole kunagi ühtegi välismängijat kasutanud oma meeskonnas ja ega tegelikult saa Siimugi pidada välismängijaks. Ütlesin kohe alguses poistele, et ta on ju puhas leedulane - aastaid Leedus elanud ja harjutanud ning leedu keel puhtalt suus." Mängust kõneldes arvas Seskus, et nende edu pandiks oli meeskondlik kaitse. "Oleme kokku saanud meeskonna, kellega lihtsalt peab võitma. Kui nii edasi mängime, siis võime kõigile meelehärmi valmistada," tähendas ta. "Tarvas täna küll püüdis, kuid teisel poolajal, mil nende visked enam sisse ei läinud ja meie hakkasime tabama, tekkis kohe võimalus kaalukauss enda kasuks pöörata."

Uuel nädalal tehakse algust Eesti meistriliiga hooajaga. Tarvas juhatab selle sisse kolmapäeval, 10. oktoobril välismänguga Tartus sealse TÜ/Rocki vastu. Koduste poolehoidjate ette tullakse taas reedel, 12. oktoobril, mil Rakvere spordihallis võõrustatakse kell 19 algavas kohtumises KK Pärnu tiimi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles