Elukutse ja hobi üheskoos

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vassiljev
Rainer Vassiljev Foto: Sille Annuk

Tartu Pere Leiva noor peatreener Rainer Vassiljev pärineb juhtide perest: ema Mare juhib Mainori kõrgkooli Rakvere õppekeskust, isa Peep Sõmeru valda, Rakvere abilinnapeast vend Rannar linna sotsiaaldemokraate.


Olete Rakverest pärit, kas käite tihti kodus?

Mängudest vabadel nädalavahetustel käin ikka. Kui see seeria homme lõpeb (jutuajamine toimus pärast Aeroci ja Pere Leiva laupäevast poolfinaalkohtumist - toim.), on võimalik, et tulen järgmisel nädalavahetusel.

Kas treeneri elukutse valikul oli ka Mati Merirannal oma roll?
Mingil määral kindlasti. Olen ju alates seitsmendast eluaastast võrkpalli mänginud ning Mati trennis käinud. Loomulikult on see juba elustiil, varem mängijana ja nüüd siis treenerina, ja nii see asi käib.

Mis veel peale võrkpalli ellu mahub?
Mullu oli võrkpalli kõrval veel ülikool, aga kevadel sai kool lõpetatud ja praegu on küll võrkpall põhiline. Mu tööks on olla võrkpallitreener ja seda igas mõttes - mul on nii noorte- kui täiskasvanute võistkonnad ning veel enda mängud sinna juurde.

Treeneri elukutse on selline, et see, mida teed, ongi hobi. See pole nagu päris tavaline töö, mida kellast kellani tehakse. Mängin esiliigas Eesti maaülikooli võistkonnas ja täna tuli veel enne siia tulekut platsil käia.

Kuidas läks?
Võitsime esiliiga.

Kõrvalt vaadates tundus, et teil on mängijatega semulik vahekord, või see lihtsalt tundus?
Meeskonna peatreeneri kohale olen tulnud abitreeneri kohalt. Selge on see, et igas võistkonnas ongi abitreeneril mängijatega veidi teistsugused, lahedamad suhted kui peatreeneril.

Kuna ma sattusin peatreeneriks üleöö, siis loomulikult on olnud suhted säilinud. Ma arvan, et see pole meile probleem. Kogu võistkond on sel hooajal hästi ja sõbralikult mänginud. Küllap see tegutsemine ühtse rusikana ongi olnud üks meie selle aasta edu saladusi.

Ees on finaalid, kas Selveriga mängides tuleb duell Meresaar versus Venno?
Vaadates meie omavahelisi mänge sellel hooajal, on see duell kogu aeg vaikselt päevakorral olnud.

Loomulikult tahab Oliver Venno Selveri vastu eriti hästi mängida, sest Avo Keel (Selveri peatreener - toim.) on ka Eesti koondise tüüri juures. Argo Meresaar on Venno otsene konkurent koondisesse.

Kas pere on ka olemas?
Peret pere mõttes veel ei ole.

Te olete saksofoni õppinud, kas ka pillimänguks aega jääb?
Kahjuks ei ole saksofoniga pärast kooli (Rakvere muusikakool - toim.) lõpetamist enam tegelenud. Kõige jaoks ei jätku lihtsalt aega ja seega tuleb mõningaid ohvreid tuua.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles