Pedofiilias süüdi mõistetu vabaneb vanglast märtsis

virumaateataja.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile jõustunud otsusega mõistis Viru maakohus Rakvere kinnisvaraärimehele lapsealisega suguühenduses olemise eest pooleteiseaastase vanglakaristuse, millest neli kuud tuleb tal reaalselt trellide taga olla.

Kohtus süüdistati 38aastast meest kahe alla 14aastase tüdrukuga sugulises vahekorras olemises ja neile alkoholi pakkumises.

Viru maakohtu pressiesindaja Anne-Ly Ott kirjutab toimetusele saadetud elektronkirjas, et kohtuotsus tehti 30. jaanuaril kokkuleppemenetluse korras. Kohtualusele mõistetud 1,5aastasest vanglakaristusest tuleb tal reaalselt ära kanda neli kuud. Ülejäänud aasta ja kaks kuud mõisteti tingimisi koos 3aastase katseajaga.

Alaealise kallutamise eest alkoholi pruukimisele peab süüdimõistetu maksma riigituludesse

15 000 krooni.

Maakohtu pressiesindaja Anne-Ly Oti sõnul oli kohtuistung kinnine ja seetõttu pole lubatud menetlusandmeid, sealhulgas süüdimõistetu nime, avalikustada. Kohtuotsus jõustus eile.

Virumaa Teataja andmetel oli kohtu all Rakvere kinnisvaraärimees Hanno Saaremets. Viru ringkonnaprokuratuuri Rakvere osakonna prokuröri abi Ain Tali ütles, et karistuse hulka arvatakse ka eeluurimise ajal vahi all viibitud aeg alates eelmise aasta 21. novembrist.

Seega lõpeb reaalne vanglakaristus 20. märtsil. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles