Rakvere gümnaasiumi parim õpetaja on Mare Muik

virumaateataja.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere gümnaasiumi vilistlaste loodud sihtasutus Rakvere Gümnaasiumi Parim Õpetaja tunnustas kirjandusõpetajat Mare Muiki 30 000 krooni suuruse stipendiumiga.

“Meie sihtasutus otsustas tunnustada just õpetajaid, sest hea õpetaja mõjutab kõige rohkem hariduse kvaliteeti ja noorte võimalusi tulevikus edukalt edasi jõuda,” ütles sihtasutuse nõukogu esimees Gert Tiivas.

Tema sõnul tasutakse sel moel koolile ka oma tänuvõlga.

Mare Muik on Rakvere gümnaasiumis õpetanud kirjandust ja eesti keelt üle 30 aasta ja tema õpilaste riigieksamite tulemused on keskmisest alati kõrgemad.

Sihtasutuse nõukogu hindas kõrgelt sedagi, et pärjatud õpetaja oskab suhelda nii õpilaste kui ka oma kolleegidega.

Mare Muik arvas, et ta tunnistati parimaks õpetajaks juhuse läbi, sest keegi peab ometi esimene olema.

“Kas te teate meie koolis mõnda õpetajat, kes ei ole hea?” küsis ta auhinda vastu võttes ja vastas ise, et sellist õpetajat ei olegi.

Muik nimetas enda valimise põhjusena väga pikka aega samas koolis töötamist. “Kaugemale jäädes muutub kooliaeg üha ilusamaks,” viitas ta sellele, et lõpliku otsuse langetasid vilistlased.

Parima õpetaja stipendiumi üle andnud sihtasutuse nõukogu liige Aare Tammemäe ütles, et kandidaate said esitada õpilased, õpetajad, lastevanemad ja vilistlased.

“Häid kandidaate parima õpetaja stipendiumile oli väga palju ja valik sündis raskelt,” lausus Tammemäe, kuid tunnistas, et tema ise on valikuga väga rahul.

Aare Tammemäe kutsus kõiki Rakvere gümnaasiumi vilistlasi toetama sihtasutust Rakvere Gümnaasiumi Parim Õpetaja, et tulevikus oleks võimalik ühe õpetaja asemel kahte kiita ja ka preemiasummat suurendada.

Lähemat infot parima õpetaja sihtasutuse tegemiste kohta leiab Rakvere gümnaasiumi kodulehelt Internetis. Rakvere gümnaasiumi on alates 1918. aastast lõpetanud 7995 inimest. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles