Vistlas tähistatakse Porkuni lahingu 64. aastapäeva monumendi avamisega

virumaateataja.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

UUS: Pühapäeval, 21. septembril tähistatakse Tamsalu vallas Vistlas Porkuni lahingu 64. aastapäeva koos monumendi avamisega.

Päev algab kell 13.30 mälestusmiitinguga Loksa kalmistul, kus peab palvuse kaplan Raivo Nikiforov ning esinevad kaitseväe orkester ja punaveteranide meesansambel. Kell 14 avatakse Vistla kalmistul mälestusmärk, mille autor on skulptor Ekke Väli.



Pärast mälestusmärgi avamist allkirjastatakse kell 16 Tamsalu kultuurimajas leping Tamsalu valla ja Kirde kaitseringkonna vahel. Leping sätestab poolte tegevused Porkuni lahingu mälestuspaikade hooldamisel ja selle sündmuse jäädvustamisel. Alla kirjutavad Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg ja Kirde kaitseringkonna ülem major Martin Herem.


Seejärel saab kultuurimajas vaadata Mart Kivastiku etendust “Sõdur”.



Vistla kalmistule on maetud 1944. a Porkuni lahingus Saksa poolel langenud sõjamehed. Tamsalu vald rajas Vistlasse memoriaali, et matta ümber Porkuni lahingus langenute ühishaudadest väljakaevatud 101 sõjamehe säilmed.


Loksa kalmistule on sängitatud Punaarmee 925. eesti laskurkorpuse sõjamehed. Kalmistu asub paar kilomeetrit Vistla memoriaalist eemal. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles