Vaktsineerimine toob kaasa palju küsimärke

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Liis Treimann/Postimees

Vaktsineerimisalaseid teadmisi saab täiendada, kui minna Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi Rahvatervise töögrupi eestvedamisel koolitusele “Vaktsineerimine - meie laste tervem tulevik”.

Vaktsineerimiskoolituse eesmärk on luua selgust valdkonnas, mille kohta levib väga palju vastuolulist infot. Koolitusel viiakse läbi loenguid ning vestlusringe, kus tuginetakse teaduslikult tõestatud andmetele ja käsitletakse muuhulgas vaktsiinide toimemehhanisme, vaktsineerimiskava, vaktsiinvälditavaid haigusi, vaktsiinide koostist ja kõrvaltoimeid ning ka levinumaid müüte ning väärarvamusi vaktsineerimise kohta.

“Eestis on laste vaktsineerituse tase ohtlikult madalale langenud ning tõusnud on vaktsineerimisest keeldujate hulk. Seetõttu on oodata uusi haiguspuhanguid. Infot vaktsiinide kohta on palju ja see on kõigile kättesaadav, kuid sageli on tegu ebakvaliteetse, eksitava infoga, mille tõttu on raske eristada müüte tõest,” ütles koolituse peakorraldaja Kristel Liis Põdder.

Koolitused on suunatud eelkõige lapseootel peredele, aga oodatud on ka praegused lapsevanemad. Koolitusi viivad läbi TÜ arstiteaduskonna 4.-6. kursuse tudengid.
Rakveres toimub üritus 24. oktoobril perekoolis kell 16.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles