Teekond Arvo Pärdi noorusradadel kulges palverännakuna

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere, laupäev, maja Laada tänaval, numbriga 17 on õndsas vaikuses. Aknad on suletud, värav on kinni, majavalvur, suur karvane koer, haugatab. Pisut eemal, Posti 14 maja ette on kogenud suur hulk rahvast. Selleks, et liikuda läbi teekond, ekskursioon "Arvo Pärt oli Rakvere koolipoiss". Tunda, nautida, kuulata ja näha, milline oli maailmakuulsa helilooja elu ja mõtted meie linnas väikese koolipoisina. 

Pärdi pidunädala raames läbi viidud teekonda veab ja mälestusi edastab Kaja Visnapuu. Meisterlikult, kaunilt, tundeliselt ja faktirohkelt on ta kokku pannud selle käimise.

Laada tänav 17, ekskursiooni alguspunkt, oli kunagi Arvo Pärdi kodu. Just siia majja tuli ta oma teisel eluaastal elama koos ema Linda Pärdiga. Väike puumaja, põhjapoolse korteriga sai kohaks, kus kõlas tihtipeale muusika. Perekond, kes majas elas, omas nimelt klaverit. Pärt on meenutanud, et klaver polnud küll häälestatud, kuid nad said omavahel sõpradeks. Samuti on helilooja lisanud, et tema ema oli väga musikaalne, teades lausa tuhandeid  laule.

Loe edasi SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles