Korrakaitsjad käisid Peipsi jäält kalureid ära kutsumas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpüük.
Jääpüük. Foto: Meelis Meilbaum

Korrakaitsjatel tuli esmaspäeval korduvalt sõita hõljukiga Peipsile, et ära kutsuda hapral jääl oma eluga riskinud kalureid.

Esmalt avastas Mustvee hõljukipatrull kahe inimese viibimise Peipsil kaldast pea 3 kilomeetri kaugusel, kus jääle minek on ohtlike olude tõttu keelatud. Lisaks avastati veel kolme kalamehe viibimine kaldast 2,2 kilomeetri kaugusel, kuigi kogu selles piirkonnas on lubatud jääle väljuda mitte rohkem kui kuni 1,5 kilomeetrit kaldast.

Kuna need Eesti, Läti ja Leedu päritolu õngitsejad ei rikkunud piirangut tahtlikult ning kahetsesid juhtunut, suunati nad kalda poole ning juhiti tähelepanu kehtivatele nõuetele, märkis Lõuna prefektuuri pressiesindaja BNS-ile.

Veel avastasid piirivalvurid varahommikul Peipsi järvelt, kus kehtivad piirangud liikumiseks jääl, ühe naise soome kelguga. Naine tahtis liikuda Vilusi küla suunas, et sinna kalastama minna. Ta suunati õigesse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles