Brüsselis viibiv Teet Veispak hirmu ei tunne

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Veispak.
Teet Veispak. Foto: Meelis Meilbaum

Karepal tegutseva Sagritsa muuseumi juhataja Teet Veispak, kes praegu Brüsselis viibib, tunneb end rahulikult ja ei lase paanikal tekkida.

Täna pealelõunal istus Teet Veispak koos poja Andreasega ühes Brüsseli äärelinna kohvikus. “Me oleme praegu lennujaamast üsna kaugel,” rääkis Teet Veispak. Tema sõnul ei ole Brüsselis elu seisma jäänud: vaatamata sellele, et bussid, trammid ega metroo ei sõida, lähevad inimesed oma eludega edasi.

Tänavapildis hakkavad silma kõrgendatud turvajõud, näha on relvastatud politseinikke.

Teet Veispaki sõnul tuleb juhtunut võtta kui paratamatust. “Inimesed küll kindlasti tunnetavad ohtu, aga minul väga suurt hirmu küll ei tekkinud, kui plahvatustest kuulsin.”

Teet Veispak viibib Brüsselis selleks, et kunstnäitusi külastada. Ka täna oli tal plaanis kesklinna üht näitust kaema minna, ent see plaan tuli edasi lükata.

Tagasi tulla plaanib Veispak nädala lõpus. Oma sõnutsi ta lendamises probleemi ei näe. Juhul, kui Zaventemi lennujaamast lende ei toimu, tuleb teha teised plaanid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles