USA pioneerid alustavad keskpolügoonil taas ehitustöid

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents

Sel nädalal jõudis Eestisse Ameerika Ühendriikide pioneerikompanii, kes alustab kaitseväe keskpolügoonil uute ehitustöödega.

Eelmisel aastal rajasid USA 15. pioneeripataljoni allüksused keskpolügooni lõunaosas neli kergkasarmut ning Tapalt keskpolügoonile viiva ligi 5-kilomeetrise rasketehnikatee.

Äsja saabunud USA 15. pioneeripataljoni 902. kompanii asub rajama soomusüksuste manööverkoridore ning ehitama väljaõppevahendite ladustamiseks vajalikke hooneid. Kompanii koosseisus on Eestis ligi 130 inimest ning ligi 100 ühikut erinevat pioneeritehnikat.

902. kompanii on 15. pioneeripataljoni allüksus, mis on spetsialiseerunud vertikaalehitusele ning võimeline läbi viima ka mõningaid lahingupioneeride ülesandeid. Kompanii loodi 1942. aastal ning osales ka II maailmasõjas, hilisemalt on tegutsetud liitlaskoostöö raames Euroopas. Alaliselt paikneb 15. pioneeripataljon Saksamaal Grafenwöhris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles