Lastekooride festivalil pälvis Rakvere Reaalgümnaasiumi lastekoor esikoha

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva lõunal kostus üle Rakvere keskväljaku ühislaul. VI lastekooride festivalil osalenud tütarlapsed laulsid hõbehäälselt Arvo Pärdi loodud viisi “Kooliteel“. Taamal noormees jalgrattal muusikat kuulamas.

Ootust, rõõmu ja muusikat oli keskväljak täis, kui festivalil osalejatele jagati välja preemiad.

B-kategoorias saavutas esimese preemia Rakvere Reaalgümnaasiumi lastekoor (RRG), dirigent Elo Üleoja. A-kategoorias aga Tallinna 21. kooli lastekoor, dirigent Lydia Rahula juhatamisel.

Parima dirigendi eripreemia pälvis B-kategoorias just meie dirigent Elo Üleoja.

„Ma olen täitsa šokis. See on ootamatu,“ ütles Elo Üleoja kohe pärast preemia saamist. Tema sõnul tõi nende koorile edu hingestatult laulmine ja musitseerimine. „Ma kuulasin žürii nõuandeid ja nad ütlesid, et kõik õpetajad on tublid, tehes suurt tööd. Žürii esimehe sõnum oli see, et kui te katsute kõik need partiid saada kokku, siis ärge unustage muusika. Ma arvan, et me ei unustanud seda põhilist – muusikat. Võib-olla oli ka selline žürii, kes pisikesed apsud andestas, sest minu meelest oli meil neid küllaldaselt aga ma arvan, et me tegime muusikat,“ kinnitas Üleoja, kelle sõnul peab hingus inimeses elama.

Loe edasi SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles