Ulatuslik metsatulekahju võis alguse saada laste tehtud lõkkest

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõmeru vallas põles mets.
Sõmeru vallas põles mets. Foto: Meelis Meilbaum

Ida päästekeskusest öeldi, et põlengu põhjuste selgitamisega tegeleb menetleja, ja kui selgub, et tuli sai alguse lõkkest, uuritakse asja edasi.

Kui see info kinnitust ei leia, siis läheb juhtum keskkonnainspektsiooni pädevusse.

Eile tulid sündmuskohale neli-viis poisikest. Eelnevalt oli põlengualalt leitud termotekke ja teisi esemeid, mis kandsid kaitseliidu sümboolikat. Küsimusele, kas poisid ööbisid metsas, vastati eitavalt. Küll aga kinnitati, et eelmisel suvel ööbiti.

Kaitseliidu Viru maleva pealik Marek Laanisto saatis inimesed põlengupaigalt leitud asju uurima. Malevapealiku sõnul on sündmuspaigalt leitud lõkkease väga vana ja ilmselt tehtud talvel. Kaitseliidu logo kandsid leitud torusallid, mida kaitseliit avalikel üritustel jagab. Laanisto sõnul ta ei välista, et lõkkease pole seotud noorkotkastega. Küll aga ei saa nüüdset põlengut kaitseliiduga seostada.

Laanisto sõnul neil nädala sees väljaõpet ei toimu. Samas kasutatakse väljaõppel metsas ööbimiseks telgiahje ja otsest lõkke tegemise vajadust ei ole. Samuti on väljaõppega tegelevatele inimestele räägitud, et praegu on kõikjal suuur tuleoht.

Eile lõõmas Sõmeru vallas 11 hektarit metsa. Päästjad said tulele piiri kella 21.14. Kustutustööd peatati ööseks kella 22.50 ajal ja metsas jäid olukorda jälgima Kunda komando päästjad. Hommikul alustati kustutustöödega kell 8.

Praegu on intensiivsemat suitsemist näha umbes 100 ruutmeetri suurusel maaalal, 11hektari ulatuses tossavad üksikud kännud. Kohal töötavad Kunda ja Rakvere komando päästjad ning Aasukalda vabatahtlikud pritsimehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles