Galerii: Kuusalus peeti Orava tantsupidu

Kristel Kaljuvee
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuusalu staadionil tähistati legendaarse tantsujuhi, meeste tantsupeo ema Maie Orava 75. sünnipäeva Orava tantsupeoga, mis tõi kokku rahvatantsijaid üle terve Eesti.

Orava tantsupeol osales 1230 tantsijat alates 3.-4. klassi lastest ja lõpetades aastakümnete pikkuse kogemusega tantsijatega.

Tantsupeo repertuaaris oli eranditult Maie Orava loomingu paremik. Kõige uuemad tantsud loodi ja lavastati spetsiaalselt juubelipeoks. Tantsumustrid seadis kokku iga rühmaliigi juht.

Eile kell 15 algas peaproov-etendus. “Tantsijad on tõesti väga tublid olnud,” rääkis päevakangelane Maie Orav, kelle sõnul läks peaproov väga edukalt.

Kell 17 toimus Maie Orava auks väike tseremoonia, kus anti üle õnnesoovid ja tänuavaldused.

Tantsupeo kontsert algas kell 19 õhtul. Vaata pilte galeriist.

Maie Orav on sündinud Kuusalu vallas, Uuri külas, sestap sai peo asukohaks valitud just see kant.

Maie Orav

Sündis 1941. aastal 28. mail.

Aastatel 1968-2011 oli Rakvere rahvatantsuansambli Tarvanpää kunstiline juht, koreograaf ja pärimuskultuuri õpetaja, 2012. aastast Maie Orava Meistriklassi õpetaja ja Eesti Meestetantsurühma looja. 2006. aastast Eesti Meeste Tantsupidude algataja ja pealavastaja, 2000. aastal esimese Soome-Eesti tantsupeo pealavastaja Helsingis. Aastatel 1990, 1994, 1999 oli Eesti üldtantsupidude üldjuht. 1986. aastal Palmses toimunud Eesti I Rahvusvahelise Folkloorifestivali Viru Säru idee autor ja pealavastaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles